Jordgubbar

Jag säger det själv så slipper någon annan säga det... Ett pedantiskt yttre är bara till för att dölja ett inre kaos.

Trevlig helg!

Ett hörn av mitt kök

Jag har varit på konferens.... Tillsammans med hundratals andra människor har jag rest från Stockholm till Åbo och tillbaka igen. Allt inom tjugofyra timmar. Utan att vi ens gick i land en minut i Åbo. Utan att vi ens låtsades att vi hade för avsikt att gå i land en minut i Åbo. Idiotiskt. Miljömässigt måste det vara helt förkastligt. Tänk så många liter olja vi brände på vägen. Och svallen som tar med sig ytterligare några korn av stränderna i vår underbara skärgård. Kan de inte bara dra in landgångarna och låta båten ligga kvar vid kajen nästa gång?

Kom in i vårt kök en stund medan ni funderar.




Swing

Jag har köpt något som jag länge önskat mig. Som jag tycker är fantastiskt vackert. Ja, nu igen..... Denna gång är det en Swing-vas.

Eller ja.... Det där var inte riktigt sant. Det är två Swing-vaser.

Eller.... Hrmmm. Det är faktiskt tre.

Och jag är så kär. I alla tre.

Tillägg: Swing-vaserna är designade av Britt Bonnesen för Normann Copenhagen. Jag har beställt mina genom Vit Design.

En släng av Feng shui

Jag mår inte som jag brukar. Jag har blivit smittad. Jag tror att jag har drabbats av en släng av Feng shui.

Hos mig yttrade sig sjukdomen genom att att jag plötsligt fick ett enormt behov av att sortera, märka och slänga, slänga, slänga. Efter att ha rensat ut sex stora kassar med gamla papper, tidningar mm ur vårt arbetsrum känner jag att jag andas lite lättare. Det verkar finnas hopp om livet igen.

Tyvärr kan man inte ha inredningstidningar i alla mappar. Även om man gärna skulle vilja.Jag är inte direkt först med nyheten men jag kan ändå inte låta bli att påminna om att charmiga Perlan har öppnat en underbar web-butik, Perlan Living. (Bilden nedan är lånad av Perlan.) Även om ni inte tänker handla något (tror ni ja) är den värd ett besök för att titta på Perlans vackra fotografier.


Jag väntar ivrigt på att det fina &:et skall komma in igen. Då kan äntligen mitt J få något att luta sig mot.

Hemnet

Ärliga nu..... Visst är det fler än jag som älskar Hemnet? Som tittar vad husen i närheten kostar. Som nyfiket tittar in hos andra och bedömer deras stil och smak. Som gapar av beundran och blir gröna av avund när de hittar något riktigt fint. Som drömmer om ett slott, ett torp, en flott stadsvåning eller något annat vi varken har tid eller råd med.

Bara för er har jag valt ut några speciella objekt.

Tillfälle för den händige. Charmig stuga med enskilt läge nära vacker kulle. Visst renoveringsbehov. Saknar wc, ac och vvs. Tc finnes. Ett objekt som måste ses. Passande för kapitalstarka tyskar.
Spatiös vindsvåning på absolut bästa adress. Våningen disponerar över fem rum och kök och är totalrenoverad under ledning av arkitekterna på Walther & co. Vackert läge med utsikt över grönskande park.


Arkitektritad funkisinspirerad villa skapad av arkitekterna på Village. Här finns allt för den moderna familjen. Tyskt lyxkök med dubbla frysar, ismaskin, espressobryggare, micro, induktionshäll, Agaspis, LCD-tv, integrerad äggklocka, Sodastream, inbyggnadsugn, självrengörande servis. Vackert belägen vid mindre insjö.

Herrgårdsliknande villa med lantligt läge. Pietetetsfullt renoverad under senare år. Lämplig som hästgård eller för egen verksamhet. Vacker snickarglädje.

Äggröra

Har ni sett det senaste numret av Sköna Hem? Redan omslaget fick mig att falla tungt. Jag blev varm och svettig. Började andas snabbare. Pupillerna utvidgades.... Detta är en äggälskares våta dröm.


Ett reportage hemma hos familjen som driver Ceannis.

Ni som varit här tidigare vet ju att jag älskar Ceannis och särskilt deras "Egg-collection" (Nej då, jag är inte sponsrad idag heller).





Men vad har nu den röda bilen med saken att göra?... Jo, den finns på baksidan av tidningen. Och "baksida" det är veckans tisdagstema.

Högtrafik

Igår kväll upptäckte jag att antalet besökare på min blogg varit ungefär tre gånger så stort som en vanlig måndag.... Anledningen till det hittade jag här.... Jag känner mig en smula överväldigad. Tack Helena.

Välkomna alla nya besökare. Hoppas ni hittar något ni gillar. Kommentera gärna, länka gärna, lägg mig gärna i era favoriter - men tänk på att det här är en del av mitt hem så glöm inte att borsta av skorna innan ni kliver in.

Så övervakas bloggare


"Så övervakas bloggare" läste jag i Metro i morse.

Jag har noterat att någon hos Skatteverket brukar besöka min blogg. Eftersom betrodda tjänstemän på Skatteverket naturligtvis inte nöjessurfar på betald arbetstid måste jag vara utsatt för myndighetens granskning. Så - för undvikande av alla missförstånd vill jag göra några klarlägganden.

Till Konsumentverket. Jag har inte fått betalt för att skriva att jag älskar mitt nya tidningsställ (eller något annat). De enda gåvor som förekommit på den här bloggen är gåvor från mina familjemedlemmar. Kanske Institutet mot mutor kan vara vänliga och notera detta också.

Till Skatteverket. Eftersom jag inte fått vare sig betalning eller gåvor har jag inte heller undanhållit något i min deklaration.

Till Försäkringskassan. Jag är inte sjukskriven när jag skriver detta. Jag har varit på min arbetsplats från åtta i morse till ungefär nio i kväll och varit flitig så gott som hela tiden. För att inte heller facket skall behöva oroa sig kan jag informera om att jag driver egen verksamhet och inte är ansluten vare sig här eller där.

Till Diskrimineringsombudsmannen. Jag försäkrar att alla besökare är lika välkomna att läsa och kommentera på bloggen. Här diskriminerar vi inte någon på grund av kön, hudfärg, ålder eller annat.





Men det klart..... Skulle någon vilja produktplacera en Kitchen Aid.... eller en snygg espressobryggare.... eller fjorton meter nytt tyg till våra markiser.... Då skulle jag kunna tänka mig att omvärdera.... Om ni lämnar kontrolluppgift.... Tingeling!

Magbag

Jag har köpt en Magbag. Tidningsförvaring designad av Malin Lundmark. Otroligt snygg. Fler ord är överflödiga.


Tisdagstema - orange

Visst vore det härligt att kunna plocka en egenhändigt odlad apelsin....

Men jag har ju inget växthus.... Så det kan jag inte.

Olivträdet såg så ensamt ut. Det ropade på sällskap av ett litet apelsinträd.

Och vilken tur att veckans tisdagstema är orange.

Jag - ett spam

Om och om igen händer det.... Fast i spam-filtret. Jag stretar och drar. Försöker komma loss.... Jag kisar mot ett r som böjer sig konstigt, ett z som står och trycker sig mot ett annat z, för att inte tala om ett v som lutar sig mot ett v - eller är det helt enkelt ett w? Nej, jag lyckas inte slinka igenom nu heller. En gång till. Ett p som svävar märkligt, ett d av gummi och vad nu - har de siffror med också?... Är det bara jag? Kan det vara något allvarligt? Bör jag oroa mig?



Från bordet på vårt Valborgskalas.