Mors dag

Hoppas alla mammor haft en fantastisk Mors dag. Det har jag.... Jag åt Mors dags-lunch tillsammans med storasyster och lillasyster i Nyhavn i Köpenhamn. Och solen sken just då.


En sak till

Det finns faktiskt en sak till jag vill säga.

Är det någon av er som har en våning i Stockholm med parkutsikt och stil? Som skulle passa för en artikel? Hos den här duktiga tjejen. Hör av er i så fall.

Classic Style. Dreamlife in the city. Vem vill inte ha det förresten?

Aska

Jag har bara en sak att säga. Men den är oerhört viktig.

Jag accepterar inte att det kommer något askmoln hit och krånglar till det.
A-c-c-e-p-t-e-r-a-r  i-n-t-e!

Grönt

Om detta är vad som menas med det gröna alternativet känner jag mig en aning tveksam till att äta ekologisk potatis.

Lista


Jag hittade en lista hos Maison Grey. Och eftersom det var så enkelt så stal jag idén rakt av.

Skor: Ja tack, gärna många par. Helst ska de vara platta. Riktigt höga vid speciella tillfällen.
Sneakers: Ett par Converse. Övriga har försvunnit till en garderob nära mig som dock inte är min.
Jeans: Armani. Helt enkelt för att de sitter bra.
T-shirt: Använder jag rätt sällan.
Underkläder: Använder jag alltid. Är svag för spets.
Väska: Just nu en grå och underbart rymlig från DKNY. Snart dags att ta fram en sommarväska.
Plånbok: Trasig. Borde köpa en ny men hittar ingen med tillräckligt många fack.
Solglasögon: Favoriterna från MaxMara. Plus ett antal mer eller mindre smickrande modeller som ligger i bilen.
Klocka: Inte lika många olika som storasyster. En Tissot och en svart Triwa.
Smycken: Stenar i öronen. I övrigt så gott som aldrig.
TV: En tjockTV.
Mobiltelefon: En sprillans ny I-phone. Lycka!
Dator: En bärbar Sony Vaio.
Lotion: Just nu body cream från Rituals.
Deodorant: Rexona
Tandkräm: Pepsodent eller Colgate. Sådan som i reklamen ger extra vita tänder.
Schampo/Balsam: Varierar.
Tvål: Det varierar det med.
Parfym: Green Tea från Elisabeth Arden.  Alla varianter från Clean; allra helst Warm Cotton.
Mineralvatten: Javisst. Men isvatten går också bra.
Vin: Ja då det händer. Gärna rött vin från Nya världen. Eller vitt vin från Alsace. Champagne går också bra!
Drink: Jag kan inte minnas när jag tog en drink senast..... Och det beror på att det var länge sedan inte att jag tog för många.
Bröd: Mest hembakat. Älskar surdegsbröd och drömmer om att lyckas baka den perfekta surdegslimpan.
Mat: Älskar mat. Både att äta och laga. Tycker om det mesta. Särskilt italienskt. Och franskt. Och skaldjur. Och japanskt. Och spanskt. Och svensk husmanskost....
Glass: Mmmmm. Ja tack. Straciatella. Mörk chokladglass. Cookie-dough från Ben & Jerry.
Godis: Inte så ofta. Är mer svag för salta snacks än sött godis.
Säng: Har en gammal säng med ny madrass.
Magasin: Sköna Hem.

Seriös

Ikväll har jag träffat en trevlig och inspirerande tjej som tar sitt bloggande myyyycket mer seriöst än vad jag gör. Härligt med en city-blogg som kontrast till allt lantligt och shabby-chic! Så känner ni för storstadsliv och lite glamour i tillvaron tycker jag ni skall besöka Maries blogg Classic Style in the City .

Huller om buller

Det är något magiskt. Fast inte i positiv bemärkelse. Nu har inläggen bytt plats med varandra....

Det kostar ju inget att använda blogspot. Så då kanske det är förmätet att klaga när det krånglar.... Jag skickar en sådan här blomma till Blogger istället och hoppas de förstår piken.

Tack

Jag fick en anonym kommentar på mitt förra inlägg.... Först tänkte jag att det nog var mamma. Men det var det inte.... Tack anonym för de rara orden. De gladde mig mycket.

Jag planerar inte att sluta blogga. Jag planerar inte ens att låta bli att blogga. Det är bara livet som kommer emellan hela tiden.

Ibland händer något och då tänker jag att det här måste jag absolut skriva om i bloggen. Jag formulerar orden i huvudet i förväg och vet precis hur jag vill ha det. Men så händer en massa andra saker och när jag äntligen får tid att skriva; då är orden försvunna eller så har händelsen blivit passé och inte rolig att berätta om längre. Vid andra tillfällen är det tvärtom; då sitter jag här i lugn och ro men har inte en aning om vad jag ska skriva. Men ibland; ibland då liksom korsar tanke och tillfälle varandra.

Heja Eric!

Ikväll gäller det för Eric Saade i den andra semifinalen i Eurovision Song Contest. Här håller vi tummarna så de vitnar.

En undran bara (idag med). Hur hjälper jag Eric till finalen? Genom att inte rösta?... Hur tänkte de när de bestämde att alla länder får rösta i den semifinal där landet är med men inte i den där man inte är med? Skulle det inte vara större sannolikhet att man röstade på den låt man verkligen gillar om man fick rösta i den semifinal där man inte har anledning att ta några taktiska hänsyn? Och ska jag inte rösta alls ikväll eller ska jag rösta på den sämsta låten?... Dagens i-landsproblem.

Len & fin

Len & fin. Det vill väl alla vara till sommaren. Så när jag upptäckte den nyöppnade butiken Rituals fylld med behagligt doftande hudvårdsprodukter gick jag naturligtvis in. När sedan en ung man med lätt dansk brytning tog min hand och scrubbade, tvättade och smorde in den - då föll jag som en fura.

Nu har jag testat alltsammans, doftar lotusblomma och grönt thé över hela kroppen och har svala mintfräscha fötter.

Ute regnar det och mina mintfötter skall strax promenera till högmässan tillsammans med Lillasyster. Konfirmationsläger i sommar.

Tyyypiskt

Det är ju typiskt. Precis när jag tänkte bli en seriös bloggare. En sådan som skriver intelligenta och eleganta inlägg varje dag. Precis just då, då la Blogger av. Inläggen försvann. Kommentarerna försvann. Precis när jag tänkte bli en seriös bloggare. Typiskt.

Jag får nöja mig med att se på Eurovision Song Contest och hålla tummarna för Eric Saade igen.


Ni som skrivit kommentarer som försvunnit; ni får gärna skriva igen. Och ni med blogspot-bloggar, ni ska veta att jag skrivit mängder av kloka och roliga kommentarer hos er som försvunnit i kaoset. Eller hur?

Undrar....

Storasyster och jag kommer till landet på fredagkvällen. Precis när vi ska lägga oss minns jag att jag inte satt igång varmvattenberedaren. Jag tassar ut i förrådet; klädd i pyjamas, utrustad med ficklampa, och sätter i kontakten. På morgonen när jag står i duschen inser jag att det bara finns iskallt vatten. Ut i förrådet. Kontakten sitter i uttaget märkt "varmvattenberedare". Lampan på varmvattenberedaren lyser - inte. Jag provar alla fyra uttagen på väggen. Lampan lyser - inte. Jag ringer pappa. - Det är bara att sätta i kontakten, säger han. Jag flyttar kontakten till det första uttaget jag provade. Lampan lyser.

Mailprogrammet på min arbetsdator krånglar. Så fort jag försöker öppna det blixtrar det bara förbi och försvinner. Jag startar om datorn. Det blixtrar fortfarande. Jag startar om datorn. Det blixtrar fortfarande. Jag ringer vår datatekniker. - Starta om datorn, föreslår han. - Det har jag ju gjort, gnäller jag. Jag startar om datorn. Det går hur bra som helst att öppna mailprogrammet.

Jag har köpt en ny telefon. Jag tänker att det vore en bra idé att koppla upp telefonen mot det trådlösa nätverket på kontoret. Jag ber receptionen om lösenordet. Jag försöker fyra gånger att logga in utan att lyckas. - Tack för hjälpen med lösenordet, säger jag. Men det fungerade tyvärr inte. - Konstigt, svarar snälla A i receptionen. När jag försökte fungerade det direkt. Jag gör ett femte försök med samma lösenord. Och loggas in.

Nu undrar jag. Vad är det som händer när man ringer någon?