Vanor och ovanor

Signes vind har utmanat mig att berätta om åtta av mina vanor och ovanor.

Lätt som en plätt tänkte jag. Jag är en extrem vanemänniska och kommer lätt ur balans om något helt oförutsett rubbar mina cirklar. Ordning och reda, var sak på sin plats och var sak har sin tid - det är mina mellannamn det. Men hur kul är det på en skala att skriva att väckarklockan ringer exakt 6.00 varje dag, att jag går hemifrån på minuten samma tid varje morgon.... bla,bla,bla.

Jag funderade länge men bestämde mig till slut för att inte nämna min allra värsta ovana. Lite stolthet vill jag ha kvar.... Här kommer några mindre förfärliga vanor och ovanor.

1. Jag tvättar håret varje morgon. Jag har kort och självlockigt hår som alltid står extremt mycket åt alla och åt fel håll då jag vaknar. Jag kan därför överhuvudtaget inte gå ut utan att duscha länge och tvätta håret. Sedan blåser jag håret samtidigt som jag ilsket sliter i det för att få det rakt. Jag köper alltid den starkaste hårfön jag kan få tag i, tar alltid med den om jag reser bort och sliter ut minst en om året.

2. Jag läser alltid morgontidningen baklänges. Det har jag alltid gjort och det gör min mamma också. Ni som läst Dagens Nyheter någon gång förstår att jag aldrig läser den tidningen. Den är tryckt upp och ner och hit och dit och går följaktigen inte att läsa baklänges. Varje gång någon försäljare ringer och vill sälja en prenumeration på DN påpekar jag detta men det har ännu ej givit något resultat.
3. Jag går aldrig och lägger mig om kvällarna. Jag skall bara göra ditten och bara göra datten och vips har klockan blivit över midnatt. När jag väl går och lägger mig är det svårt att somna för att jag är så stressad över att jag måste sova fort. Därför går jag inte och lägger mig ens när ditten och datten är avklarade för jag somnar ju ändå inte. Och så vidare, och så vidare.

4. Jag dricker alldeles för mycket kaffe. När jag är på kontoret kan jag inte tänka klart om jag inte har en kaffemugg i ena handen och en penna i den andra. Kaffebehovet kan möjligen, åtminstone psykologiskt, hänga ihop med punkten 3 ovan.

5. Varje kväll/natt innan jag till slut går och lägger mig kontrollerar jag att mina barn andas. Jag snusar dem i nacken och försäkrar mig om att de verkligen säkert fortfarande andas. Det har jag gjort sedan den dag de föddes. Nojjigt men tryggt.

6. Jag tränar minst två gånger varje vecka. Vad jag tränar har varierat under åren. Just nu blir det två pass i veckan på "Friskis & Svettis" tillsammans med döttrarna.

7. Jag köper alltid blommor varje fredag. På fredagarna kommer en ängel hem till oss och städar huset. Det är underbart att komma hem och möta Ajax-lukten i dörren. Och då passar det hur bra som helst med fräscha blommor att sätta in en vacker vas.8. Lördag klockan 10.... Vad gör ni på lördag klockan 10?... Om vi är hemma då så löser vi alltid Melodikrysset. Frågar ni barnen så tycker de att Melodikrysset är öken. Men är de hemma så är de ändå med varje lördag klockan 10. Tur det, för det finns många låtar och artister som är självklara för dem som min man och jag aldrig hört talas om. Ett ålderstecken antagligen.

Jag skickar inte utmaningen vidare till någon speciell. Jag har en känsla av att de flesta som vill svara redan gjort det.

15 kommentarer:

VÅRT NYA HEM sa...

Du den där ängeln, kan du skicka den till mig också???! Skämt å sido, det måste vara underbart att ha en liten ängel som kommer och far fram med golvmopp och dammtrasa! Färska blommor är verkligen något man borde unna sig oftare... jag ska verkligen göra som du, varje fredag! ;)
Kram från Jenny

Poppins sa...

Nej, så kul att läsa! Nu känner jag dig ännu bättre. Och nog kan jag känna igen en del av dina (o)vanor! :)
Har dock tyvärr ingen "ängel" men väl en man som dammsuger varje fredag. Tur det eftersom städning inte är någon höjdare!
Jag läste också tidningen baklänges förr tills jag helt plötsligt bara bytte och började läsa från andra hållet. Nu kan jag inte tänka mig "gå tillbaka"... Är man manisk eller bara helt galen?
Färska blommor varje vecka låter som dina allra bästa ovana!
kram

Sextiotalsvillan sa...

Håller med, färska blommor borde man absolut unna sig lite oftare. Får ta efter dig, varje fredag!! Absolut! =) kram / Mia

Mia sa...

Vill också anlita den där ängeln.. ;-)

eva sa...

Vill också ha en städängel...borde inte alla långtidssjukskrivna få det automatiskt ??? Tycker jag i alla fall !
Kul läsning... Vanor och ovanor har vi nog alla...hihi !
KRAM EVA

Sextiotalsvillan sa...

Angående spacklingen... det är mannen i huset som har bredspacklat här. Tycker det gick jättebra för att vara första gången. Han spacklade 2 gånger och slipade i mellan och efter sista gången. Sedan målade vi och såg då några missar som rättades till och målades över igen. Så ganska så "smärtfritt" var det allt. Nu var det ju inte heller så jättestora väggar det handlade om. Hade nog varit betydligt svårare annars. Kram / M

Dubbelörnen sa...

Hade en ljuvlig ängel tidigare o glömmer aldrig känslan när man kom efter en veckas slit till ett rent o väldoftande hem.
Det där med blommor på fredagar ska jag anamma bara vard rummet blir klart så ;)

Kram

Hemma på Landet sa...

Härlig läsning. Den där ängeln kan du skicka hit också. Puss

Anna sa...

Mysigt med färska blommor! Det gillar jag med! Va roligt att du besökte min blogg, välkommen tillbaka! Nu ska jag titta igenom din sida och se vad jag kan hitta!

EVA AGNES sa...

Hej TingelTangel!
Jätteroligt att läsa om dig och dina vanor.
Så trevligt det låter med fina blommor varje vecka och med ängeln som kommer och fejar.
Tråkigt med min granne men jag förlorade faktiskt tålamodet med allt som försigick där och anmälde. Tyvärr var det preskiberat då... hmmm
Kramar Eva Agnes

Betty sa...

Vilket läckert hem du har o vad snygg er yttertrappa blev. Vad smart med värmeslingor under spännande att se om det funkar.
Kram

Uppe på vinden sa...

Detta var rolig läsning!! Må gott! Kram!

Solkatter & dammråttor sa...

Hej och tack för att du kikade in hos mej...
Vilken fin blogg du har och vad roligt det var att läsa om dina vanor-ovanor.
Det låter härligt med den där ängeln som kommer på fredagar....den skulle man vilja ha =)
Ha det gott!

Linneagården sa...

Rolig läsning! Bra idé att köpa hem blommor på fredag, då blir det lite "helg stämmning" kan jag tro. Tack för titten inne hos mig.
*kram* /madelene

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Så fina blommor!! Och kul vetande om dig:-)

Å en egen ängel som städar skulle jag också vilja ha:-D

Susanne