Tingeltangel i 2000talet

Jag inser att jag levat kvar i 1900-talet. Men nu, nu har jag inträtt i 2000-talet.
Jag har skaffat mig en bärbar dator och triggat maken att installera ett trådlöst nätverk här hemma.

Wow, en helt ny värld har öppnat sig. Jag kan sitta bekvämt tillbakalutad i soffan med datorn i knät och surfa runt. Jag kan även sitta där och arbeta genom att på ett mirakulöst sätt och med ett par klick och några lösenord plötsligt befinna mig inne i servern på kontoret. Jag måste säga det igen. Wow!

Allt det här visste ni förstås redan.... När jag ivrigt och med andan i halsen av glädje förklarade teknikens under för döttrarna suckade de bara och sa -Mamma, så har alla andra hemma hos sig. Alla andra.... Så ni visste förstås redan. Men för mig är det fantastiskt.

Nu gäller det bara att hålla hårt i datorn och tala snällt till den. Jag måste ha valt en knasig modell för den är utrustad med fötter och är så himla blyg att den vill springa och gömma sig på storasysters rum titt och tätt.

Och om ni undrar varför jag inte valde en mindre och nättare modell så beror det på att jag strök alla varianter som bara gick att få med Windows Vista. Någonstans går ju gränsen. Jag kan inte bli hur modern som helst.

10 kommentarer:

Dubbelörnen sa...

*ASG*

Så är det här hemma också när far i huset ska berätta något som han tycker är helt häpnadsväckande... Sonen konstaterar torrt; Herre Gud så här har det varit i flera år!!

Det är sonen o jag som står för moderniteterna här hemma *skrattar*

Kram

Eva / whiskyochchampagne sa...

Jaa de springer snabbt såna maskiner...hihi !
***
Ha en fin onsdag !
K R A A A M från EVA !!!

Under en vind sa...

Jag sitter fortfarande vid en stationär dator!!! Äger ingen bärbar dator...men sambon har en till sig via sitt jobb....Därför sitter han med den i knät nere och jag tvingas sitta här...men jag har det ganska mysigt i mitt krypin...hi hi....

Ha dte så bra, kram!

Mamma Millan sa...

Japp, det är underbart med trådlöst o bärbart!!! Sitter nu i soffan framför tv.....kanon!!!


Kramis Millan
~~~`*'*´~~~

~~*C A R P E D I E M *~~

Anonym sa...

Hej Adele här
vad fin dator vad har du för märke?

o fin blogg ochså mera boilder på ditt vardagsrum vor e kul.

mvh

Adele

Lilla Blanka sa...

Vad skönt med lite bekvämlighet när du skall blogga :)
Vill också krypa upp i soffan med den bärbara men får tyvärr släpa med mig en kabel :( Har inte fixat trådlöst ännu...familjen gnäller och jag måste snart lösa det...hihi, är man IT-nörd så är man..synd bara att det är sååå tråligt att fixa datorgrejer hemma..fast jobbar man med det hela dagarna så...

Ha en bra dag!
Kram
Mia

Tingeltangel sa...

Adele, Det är en HP-dator.

Gunhild, NO sa...

Hei! Jeg har en sånn HP-data selv og er veldig fornøyd. Ligner veldig på din. Bare vær glad du ikke har Vista. Det har nemlig dattera mi og det går så seint. Mye raskere med XP :)
Ha det bra!!

Fia sa...

ha ha vi har oxå en bärbar... men inget trådlöst internet - så vår rymmer inte... Å det tackar å bockar vi för - en så länge...

Har samma modell som ni å den är super... som du säger det räcker med XP... man får ju inte falla för mycket för trycket :D :D

Jo just det... jobbar i en butik i Trosa ... som heter Trosa Möbler å Heminredning...Himlans kul jobb!

kram kram å ha en kanon dag

Poppins sa...

Grattis till datorn! Visst är det fantastiskt med bärbar dator och trådlöst nätverk? Jag blev själv helt biten men problemet är att man lätt hamnar vid datorn vid alla möjliga tidpunkter. Börjar tro att det där trådlösa nätverket har bytts ut mot en navelsträng i stället. :)
kramar