Kvinnor kan

Uppfattade ni mitt förra inlägg som klagomål på vårt nya boende? Så var det defintivt inte avsett. "Nya huset" skiljer sig på många sätt från "Tingeltangelhuset". Men inte för en sekund vill vi flytta tillbaka. Eventuella problem är till för att lösas. Vårt motto är "Kvinnor kan".  

Några dagar före julafton kom tomten - nej, jag menar Ikea - och levererade två stycken 120 cm breda sängar. En till lillasysters rum på andra våningen och en till storasysters rum på tredje våningen. Sängarna ställdes i hallen och Tingeltangelmamman åkte för att köpa julmaten. När mamman öppnar ytterdörren någon timme senare hör hon skrik och stön och aj och oj inifrån. Halvvägs upp till andra våningen befinner sig lillasyster, storasyster och en 120 cm bred säng, som på grund av trapphusets snäva svängar måste baxas upp på högkant. Kvinnor kan.

Vi har burit och svettats. Vi har fixat garderober och Elfa-system. Vi har köpt borrmaskin, borrat hål och lärt oss allt om enkelgips, dubbelgips och expanderskruvar. Vi har lagat en krånglande tvättmaskin, installerat digitalboxen (utan att ringa Robert som kungen gjorde), hängt upp lampor, skruvat ihop möbler. Vi har badat slut på allt varmvatten och lärt oss programmera värmepumpen så den producerar extra varmvatten. Kvinnor kan.

Nu är äntligen bredbandet inkopplat och vi har programmerat det trådlösa modemet. Kvinnor kan.

Och när vi inte riktigt klarar att hålla ett skåp i våg och skruva i tre skruvar samtidigt, när vi behöver ett skåp till torktumlaren, när garderobsdörren inte vill fastna på gångjärnen - då kommer snälla pappa och hjälper oss. Kvinnor kan ta emot hjälp också.


Här är min fina födelsedagspresent som jag fick av Dubbelörnen. Tack än en gång vännen.

9 kommentarer:

anna sa...

Klart att vi kvinnor kan!
kram

Signes vind sa...

Yes - we can

Dubbelörn sa...

Ohh vilket härligt positivt inlägg!

Stämmer in i kören "YES, we can!" :D

Och självklart tar man emot hjälp när så behövs ;).

Varma kramar till dig vännen

Jess sa...

Vad duktig du är och vilka duktiga tjejer du har!!
Klart att kvinnor kan, om vi bara vill så!
Ni verkar ha kommit till rätta, så härligt!

mamma med ambitioner sa...

Inget ont som inte har något gott med sig. Jag blir tårögd när jag läser ditt inlägg. Visst är det så att kvinnor kan, både det ena och det andra. Jag är glad för er skull, detta växer ni av och i dessa minnen kan ni hämta kraft när det behövs. Önskar dig allt gott. Jösses det blev lite hallelulia moment:)

Vilda tankar! sa...

Det är så skönt när man klarat något man kanske inte visste att man kunde!
En enorm tillfredsställelse!
Ha det bra!

mamma med ambitioner sa...

Hej igen min vän. Det finns en award att hämta hos mig. Lycka till.Kram Kristina:)

Poppins sa...

Girlpower! Ni är suveräna!
Jag försöker också enligt devisen att "en bra kvinna reder sig själv" men ibland måste man kunna ta emot hjälp också. Och då är jag den bästa hantlangare man kan tänka sig. Så visst kan vi!
kramar från Poppins

Johanna sa...

Jag är djupt imponerad! Och stolt. Över er. Som kan så mycket bra saker. Vad ska man med karlar till?
Hur svårt kan det vara liksom? Jag hoppas att ni trivs bra i er nya boning. Tänker på dig!

Kram,
Johanna