Mitt arbete

Jess kommentar till att mitt arbete finns med på min lista över saker som ligger mig varmt om hjärtat fick mig att fundera över om jag har ett roligt arbete eller ett tråkigt liv....

Ibland hatar jag mitt arbete, blir stressad av det och då släpar jag mig dit med tunga fötter. Men för det mesta älskar jag faktiskt mitt arbete. Oavsett om det varit en rolig eller en jobbig dag är arbetet hela tiden närvarande i medvetandet. Vilket kanske inte är optimalt. Jag är inte anställd utan driver egen verksamhet vilket leder till att det är mer stressande att ha för lite att göra än att ha för mycket att göra.

4 kommentarer:

Jess sa...

Som jag skrev tidigare, jag skulle gärna haft mitt jobb med på listan! Jobbet upptar så mycket av ens tid, så då tycker jag det är extra viktigt att man trivs med det man gör.
Jag trivs givetvis i bland, men tycker att jag funderar alldeles för mycket på att byta jobb.
Jag är väldigt plikttrogen, jag gör alltid mitt bästa, för jag tycker om att jobba. Det gör inget om jag har mycket att göra, hellre det än inget, jag klarar stress men jag vill tycka att det är skoj och givande.
Tror inte man har ett tråkigt liv för att man gillar sitt jobb, tvärtom faktiskt!
kram

Dubbelörn sa...

Jag förstår dig kära TingelTangel... Det var nog precis så jag kände för mina jobb, innan allt barkade åt skogen...

Det är en svår balansgång det där, när jobbet fr att ha varit kul blir till en boja o sedan till ett fängelse som inte ens släpper taget när man är hemma...

Största kramen till dig vännen :)

Vilda tankar! sa...

Att ha ett jobb som man trivs med är en ynnest.
Att allting ska vara så förbaskat kul nuförtiden annars vill vi inte företa oss det är ett folkhälsoproblem det med. Några jobbar för lite och några för mycket.
Sysslorna skall vara utvecklande (för vi måste ha en utveckling) och människorna runt omkring oss inspirerande. Vi begär ganska mycket av våra arbete som till viss del ändå bara görs för att vi behöver pengar till hyra & mat.
Mitt eget yrkesval är en stor del av min identitet, har svårt att tänka mig något annat, jag skulle som arbetsledare kunna ta hem massor med jobb och sitta och klura på hemma men har bestämt mig för att där går min gräns. Hemma är min frizon. Det kan jag förstå är svårt för dig som har eget företag.
Vi är lyckligt lottade som får lön varje månad och har haft kul under tiden.
Var rädd om dig!

Poppins sa...

Jag gillar också mitt jobb. Fast när jag är långledig vill jag inte tillbaka utan bara få fortsätta att göra vad jag vill. Men annars har jag ett jobb som är självständigt och som jag kan utveckla ganska mycket. Det är ett stort plus.