Gräsänkans nya kamera

Jag är gräsänka.

Roligt uttryckssätt. Gräsänka. Får mig att tänka på Povel Ramel. Familjen har dock inte åkt till Mölle by the sea. Nej, storasyster är i Stockholms norra skärgård på konfirmationsläger medan maken och lillasyster är hos pappa/farfar i Bohuslän... Själv är jag tillbaka på kontoret och försöker varva upp hjärnan. Men det är inte synd om mig. Jag har snart semester igen.

För några veckor sedan köpte jag en ny kamera. En Canon EOS 450 D. Den är min ögonsten. Min allra bästa leksak. Jag är otroligt förtjust i min kamera. Och så nöjd. Det går inte att sluta ta fler och fler och fler bilder.
Det tog ett par veckor så hade jag fyllt två hårddiskar med fotografier. Och inte har jag hjärta att radera några av alla mina fina bilder som jag tagit med mina fina kamera.... Jag blev helt enkelt tvungen att köpa en sådan här också....

Konstigt - ett inköp leder nästan alltid till fler... En extern hårddisk på 1 TB. Nu har jag plats för 285.000 bilder. Det känns skönt.... Jag lovar att inte publicera riktigt alla här.

Men titta på den här i alla fall. Ser ni nyckelpigan? Henne hade jag aldrig kunnat fånga utan min nya kamera.

8 kommentarer:

Piffa & Puffa sa...

Jag har också varit inne på att köpa en Canon. Hade en systemkamera i samma märke och älskade den. Köpte sedan en digital Sony men gillar den inte alls. Blir så sugen på att köpa en Canon igen när jag ser dina fina bilder.
Kram Anette

Signes Second Floor sa...

Hallå hallå. Är inne o läser alla dina inlägg men kommenterar inte alltid. Precis en sådan kamera står högst upp på min önskelista. Längtar!!! Hade passat precis till semestern men det får vänta lite till. Vad är det för märke på externdisken? måste ha ett nu - har alla bilder på datorn o den blir seg och riskerar att krascha.
Vill så gärna se mer av dina fina bilder - du har tagit så fina innan o nu kommer jag bara dregla när jag kommer in på Tingeltangel.
Ha det gott!! Lotta på Signes vind

Poppins sa...

Jag känner igen känslan av lätt förälskelse. Konstigt att man kan bli det i ett föremål men det beror väl på att den förverkligar så mycket av ens känslor och tankar. Ja, jag är nog lite kär i min kamera... :)
För min del får du gärna publicera alla 285 tusen bilder. Det är bara roligt. Nu syns vi kanske inne på Flickr också? Du får skaffa ett konto och börja ladda ner foton.
Jag har också bekymrat mig över hur jag ska skydda alla mina bilder (ja, det är SVÅRT att kasta...) och kör just nu både med hängsel och livrem: kopierar till cd och lagrar på extern server (via Bredbandsbolaget). Men en hårddisk till vore inte dumt, så jag frågar precis som Signes vind - vilket märke är det?
kramar från Poppins

Fia sa...

Å jag förstår vad du menar... köpte en för några veckor sen å bilderna bara klickar av sig själva... har tyvärr inte lagt in några bilder än men det är kanske bäst att göra det... fick vårt nya objektiv igår oxå... 50-250 å gudarna ska veta att jag verkligen hoppas att det är strålande bra...

Du får ha en strålande dag idag - trots regnet (som vi har gott om)

kramizar

Dubbelörnen sa...

Härligt med en ny kamera! Jag är så dålig på att komma ihåg att fota spec på utflykter o resor. Hälften av gångerna nu i Turiket så var kameran kvar på hotellet o var den med så glömde jag fota. Hade fullt upp av att njuta o ta in allt ;).

Kramar

Mamma C sa...

Visst är det kul att fota. Fin bild du visar.
Kram mamma c

Juliann sa...

OOOJ! 285.000 bilder...., den fyller du vel fort med så flott kamera, har ikkje høyrt om så stor ex harddisk, kunne tenkt meg en slik ja, men prisen er vel deretter?? Kikker innom igjen for å følge med! Klem frå Juliann i Norge.

Ingalill sa...

Jag har också precis köpt mig en Eos 450D, hitils är jag jätte nöjd.