Life is a roller coaster

Life is a roller coaster - ibland mer än annars..... Jag är riktigt rörd över att det fortfarande finns de som följer Tingeltangel-bloggen. Trots att den mest åkt utför på sistone....

Tänk, alldeles nyss var vi här; solen sken och lavendeln blommade. Det känns oändligt långt borta just nu.... Lavendelsockret som var så vackert den dag det blandades blev med tiden en hård klump i botten av burken. Men skam den som ger sig. Efter att jag hackat loss sockret och pressat det genom en sikt gick det faktiskt att baka med det. Lavendelskorpor.... Originalreceptet innehöll hackad lavendel men jag tycker nog att det räckte med sockret som bara låter en ana att lavendeln finns där. Bara lite mer hade varit alldeles för mycket.

Fotograf: Storasyster, Bagare: Tingeltangel

12 kommentarer:

Brunkullan sa...

Mums! De kommer jag nog och snor åt mig tror jag..hihi;)
Susanne

My White Cottage sa...

De ser verkligen supersmarriga ut! Jag har faktiskt aldrig smakat lavendelskorpor, det skulle vara kul att göra det någon gång! :)

Må så gott!
Kram Jenny

Lily of the valley sa...

Mmm! Kakmonster som jag är, tackar jag aldrig nej till något så smarrigt! Jag har aldrig gjort några egna! Har lavendelsocker, men blir aldrig färdig till att baka.....De hade nog tagit slut ganska fort ;-)
Ha de gott
Kram Lily

Anonym sa...

halloj :) tack för tipset om &-tecknet, har faktiskt inte tänkt på att det finns hos perlan :)

kul att visar skrorpor idag, jag har precis blivit klar med mina saffransbiscotti och pepparkaksbiscotti...mmmm!! man kanske skulle göra på lavendel senare, ser riktigt gott ut :) härligt med en smak av sommar :)

stor kram sara

Lallis - liv och leverne sa...

Lavendel är nog bland det mest underbara jag vet. o ch lavendelskorpor har jag aldrig smakat. DET är märkligt.
Måste jag nog göra :)
KRAM Lallis

Poppins sa...

Ja, tiden går fort och sommaren försvann snabbt. Tror aldrig att jag har upplevt sommaren så kort som jag gjorde i år. Men det måste vara roligt att kunna plocka fram ätbara minnen från sommaren. Det låter gott med lavendelskorpor. Mums!
Tänkte på din kommentar om hyacinter. Jag har inte kunnat njuta av dem heller p g a den skarpa doften. Men förra året testade jag en vit hyacint och insåg att dessa doftar mycket mindre än sina mer färggranna kompisar. Så nu frossar jag i vita hyacinter! Testa och se om du klarar av dessa.
många kramar från Poppins

vinklar o vrår sa...

Mums, ser inte alls dumt ut!

Och visst springer tiden iväg... ganska skrämmande när man tänker på det!

Kram
Mia

Englagård sa...

Hej, jag blir nyfiken på hur lavendelskorpor smakar, har aldrig testat det. här är det mest saffran som gäller för tillfället;)

Ha det gott
kram Karina

Fia sa...

:D tittar alltid in här - varje dag, man blir så glad när du skriver något... spelar ingen roll hur ofta..

jag har en utmaning till dig om du har lust å när det känns som tid finns...

å jag har börjat att varva ner lite:D

kram kram

Anonym sa...

Åh vad gott det låter med Lavendelskorpor! Kram Sandra

Mer av allt sa...

Jag tyckte att barnen (nåja tonåringarna) nyss slutade sommarlovet och började skolan... Det är alltså snart sommar igen! Jag älskar dock december som är så mycket mys och ljus.

Lavendelskorporna ser jättegoda ut! Jag kan riktigt känna doften från dem.

Ha en härlig vecka!

Poppins sa...

Hoppas du kan slita dig från alla julförberedelser och vara med på min utlottning. Du hade ju tur förra året. ;)
kram från din vän Poppins