Rudolf med röda mulen

Jag är förkyld... Snorig. Däbbt i däsan. Svullen i halsen... Genomförkyld... Mina arbetskamrater kallar mig Rudolf. Jag ler matt och knaprar några Ipren till för att orka stå på benen.

Jag trängs med tusentals andra människor som också bara skall ordna det där sista före julen. Det går inte att köpa ens ett frimärke utan köa en kvart. Alldeles särskilt mycket går det inte att köpa ett frimärke utan att köa. Jag känner hur jag blir rödflammig i ansiktet. Börjar svettas. Det piper konstigt i öronen. Skjortan klibbar på ryggen. Varför tittar alla så konstigt? Varför har alla andra människor barnvagnar att luta sig mot?

Jag drömmer om att jag sitter sval och fräsch i min vita soffa och smuttar ur en vacker mugg fylld med glögg. Granen är klädd och under den ligger de vackert inslagna paketen klara. Jag tar en pepparkaka och avslutar ännu ett intelligent och roligt julklappsrim. Barnen tindrar med ögonen och stökar absolut inte till något i den perfekta ordningen.

När jag vaknar är lakanen skrynkliga. Kan någon ge mig två Ipren fort så jag kan fortsätta jakten på den perfekta, lugna, harmoniska och stressfria julen?


5 kommentarer:

Lallis - liv och leverne sa...

SÅååå mycket fint:)
Och du; krya på dig, vännen.
Kram Lallis

Mamma C sa...

Ett himla fördärv att bliva sjuker så här i julruschen. Var på stan igår och knuffades med några till som skulle göra de sista inköpen. Fina bilder du visar.
Kram Mamma C

Poppins sa...

Hoppas du kryar på dig innan julafton i alla fall. Men annars kanske du kan fira en lugn skön jul i sängen och låta resten av familjen sköta markservicen? :)
Men jag håller med dig. Det känns ovanligt stressigt i år. Varför begriper jag inte... Egentligen borde man bara ha en punkt på önskelistan och det skulle vara MER TID.
kramar från Poppins

Dubbelörnen sa...

Kommer här springande med en stor kopp med god Lapsang te med lite hnoung i... Har även med mig lite nya inredningstidningar o så ett nytt paket med mentoldoftande näsdukar.

Har även med en härlig romantisk julfilm...

Blir det bra så vännen ;)

Stor varm kryapådigkram

Lily of the valley sa...

Försök att ta det lugnt och vila så du är någorlunda kry på julafton!
Folk är rent sjövilda och galna i år....
Krya på dig
Kram Lily