Vitt, vitt, vitt

Lillasyster och jag var på promenad i söndags. Vi gick förbi ett hus till salu där visning pågick. Gatan var proppfull med bilar. Trottoaren var proppfull med bilar. Vi kunde knappt komma förbi.

Utifrån ser huset ganska oansenligt ut. En liten tomt. Nyfiken gick jag hem och tittade på Hemnet.... Vackra bilder.... Precis allt i huset var vitt. Kritvita släta väggar. Vita tak. Vit trappa. Vitlaserade golv. Vitt kök. Vita badrum. Vita möbler.... Andra visningen blev inställd. Huset var redan sålt.

Är det så vi alla vill ha det? Bara vitt, vitt, vitt. Är det det som lockar hundratals människor till en husvisning? Jag läste någonstans att ek är det nya furu. Men är inte vitt snart det nya furu?

Undrar hon som drömmer om att anlita en målare som kan bredspackla och måla kritvitt överallt....

6 kommentarer:

Jess sa...

Jag älskar vitt! Skulle gärna haft ännu mer vitt hemma, men någonstans inom mig vill jag ha lite färg också. Bara vitt gör sig bra i inredningstidningar, vill man ha lite hemtrevligt tror jag att man får lägga till lite färg. Fast jag vill gärna ha det vitt...
:)
Kram

mamma med ambitioner sa...

Jag älskar också vitt, vitt och vitt. Men någonstans måste jag stoppa mig själv och hitta det fina i andra färger och träslag också. Vi har en buffé och ett linneskåp i vardagsrummet i mörk ek. Ärveprylar från makens farmor. Egentligen älskar jag dem som de är men attans vad det kliar att få måla dem vita. Målar jag dem försvinner farmor känslan och jag tror att jag kommer att ångra mig men just nu kräker jag nästan bara av att titta på dem. Är det för att alla målar ALLT vitt eller har jag bytt smak. Den som lever får se. Härligt att du fått tillbaka skrivar lusten. Kram och sov gott!
Kristina

Tre Kusiner sa...

Öring er navnet på fisken:). Aure på nynorsk, ørret på bokmål. Koseleg blogg du har, kjem igjen her. Klem Gunilla

Dubbelörn sa...

Jag föredrar också vitt som basfärg, men enbart som basfärg ;).

Väggar, tak o golv är vita men sedan måste det in andra färger för att ge liv o personlighet i rummet. Har också gamla ekmöbler, precis som Kristina, men de kommer inte att målas vita.

Visst ser det vackert ut med rum där allt är vitt, men samtidigt blir det helt anonymt, helt utan känsla. Lägg till lite inslag av färg o då först blir rummet personligt ;).

Så gärna vitt men tillsammans med färg :D.

Varma helgkramar

Poppins sa...

Jag har också funderat mycket på vitt - varför man vill ha ALLT i vitt? Jag gillar också vitt som komplement till andra färger men bara vitt blir lätt kallt och lite kliniskt. Sedan kan jag ju beundra helt vita hem och tycka de är jättevackra men jag vill nog inte bo så själv.
kram från Poppins

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.