Undrar....

Storasyster och jag kommer till landet på fredagkvällen. Precis när vi ska lägga oss minns jag att jag inte satt igång varmvattenberedaren. Jag tassar ut i förrådet; klädd i pyjamas, utrustad med ficklampa, och sätter i kontakten. På morgonen när jag står i duschen inser jag att det bara finns iskallt vatten. Ut i förrådet. Kontakten sitter i uttaget märkt "varmvattenberedare". Lampan på varmvattenberedaren lyser - inte. Jag provar alla fyra uttagen på väggen. Lampan lyser - inte. Jag ringer pappa. - Det är bara att sätta i kontakten, säger han. Jag flyttar kontakten till det första uttaget jag provade. Lampan lyser.

Mailprogrammet på min arbetsdator krånglar. Så fort jag försöker öppna det blixtrar det bara förbi och försvinner. Jag startar om datorn. Det blixtrar fortfarande. Jag startar om datorn. Det blixtrar fortfarande. Jag ringer vår datatekniker. - Starta om datorn, föreslår han. - Det har jag ju gjort, gnäller jag. Jag startar om datorn. Det går hur bra som helst att öppna mailprogrammet.

Jag har köpt en ny telefon. Jag tänker att det vore en bra idé att koppla upp telefonen mot det trådlösa nätverket på kontoret. Jag ber receptionen om lösenordet. Jag försöker fyra gånger att logga in utan att lyckas. - Tack för hjälpen med lösenordet, säger jag. Men det fungerade tyvärr inte. - Konstigt, svarar snälla A i receptionen. När jag försökte fungerade det direkt. Jag gör ett femte försök med samma lösenord. Och loggas in.

Nu undrar jag. Vad är det som händer när man ringer någon?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag var orolig att du skulle sluta blogga – så tack och lov att du är tillbaka. Jag skulle verkligen sakna dina underbara inlägg!

Kram!

Jess sa...

Kanske är det så att ordspråket "själv är bäste dräng" utan " telefonen är din bäste vän" ? ;)

mamma med ambitioner sa...

Hej vännen!
Kanske kan du hjälpa mig ändå. Jag försöker med mms allt enligt bloggers inställning men får hela tiden tillbaka att min mobil inte stödjer inställningen. Men det vet jag att det gör. Grrrrrr. Gillar ditt tänk om miljön och bilen :)Konstigt med dina tekniska händelser. Kanske spelar "någon" dig ett spratt. Du vet väl att du kan höra av dig om du kommer neråt. Elisabet kommer till Lund den 21 maj. det ska bli så kul.
Mängder av kramar Kristina