Åter på östkusten

Vad gör man en sommar då vädret inte är på topp? Just det, shoppar förstås. Man beger sig till närmsta stad, by, loppis eller outlet-lada och shoppar tills man skäms.

Vi är hemma igen efter ett par veckor på västkusten. Resan inleddes i Göteborg. Med besök på Liseberg såklart. Jag tycker Liseberg är bättre än Gröna Lund men det skulle jag aldrig erkänna. Jag vågade mig på att åka Kanonen och det var en häftig upplevelse. En regnig dag passade det perfekt med upptäktsfärd på Universeum. Det var intressant för både stora och små nyfikna besökare. Vi hälsade på hos goda vänner. Vi gick runt i Haga, längs Avenyn, till Feskekörkan och Saluhallen (sådant håller maken på gott humör), till Nordstan, Kompassen och NK (sådant håller döttrarna på gott humör). Och så tittade vi i inredningsbutiker förstås (sådant håller mig på gott humör). Och shoppade. Och shoppade lite till.

Tack vare bloggläsningen visste jag exakt vilka butiker jag ville gå till. Först besökte vi Casa Linné. Åh, vilken underbar affär. Det var nästan omöjligt att bestämma sig för vad man skulle köpa när man nu inte kunde få med sig allt. Till slut köpte jag bland annat dessa porslinsbollar.
Lite senare i Lysekil var jag faktiskt helt enkelt tvungen att köpa ett fat att lägga bollarna på.

Om jag köpte fler saker? Ja, det gjorde jag ju, men jag spar dem lite så jag har något att visa i morgon också.

Efter Göteborgsbesöket begav vi oss norröver i Bohuslän till svärfars sommarhus. Så här såg det ut när vi satt där och spanade och väntade på att ostindiefararen Götheborg skulle passera.Ostindiefararen ville dock inte vara med på (min) bild.

9 kommentarer:

vildängel sa...

ah, ostindiefararen fångade jag på bild - det var en läcker syn :D

Maria-Jag blommar sa...

Sådana porslinsbollar har jag stått och klämt på i somras men jag lyckades besinna mig så de är kvar i affären, kanske dumt för de är vackra!

VÅRT NYA HEM sa...

Vilka vackra porslinsbollar - å så bra de blev på det svarta fatet! Ni verkar haft några sköna dagar på västkusten! Tack för alla rara ord på min blogg, de värmer! Din ser väldigt, väldigt fin ut också! Nej, nu måste jag läsa vidare här på din sida! Kram Jenny

Hemma på landet sa...

Fina saker och härliga bilder. Kramis

Poppins sa...

Hihi! Otroligt så mycket lika vi gjorde i Göteborg. Låter som ni har haft det lika trevligt som vi. Dina porslinsklot var snygg, jag ångrar nu att jag inte köpte fler...
Kramar

Signes vind sa...

Kul att du är tillbaka, har varit inne på din blogg nästan varje dag men det har ju som sagt varit sommarstängt;-)
Kul att ni trivdes i Göteborg.
Porslinsbollarna har jag också klämt på flera gånger - så fina, men när jag skulle köpa fanns inte "mina" bokstäver inne så jag får pröva en annan dag.

Skrotmaja sa...

Det låter som om din resa har varit hälig! Häftiga kulor fick du med dig hem också : )

Trevlig helg!

Lallis sa...

Jaaa. shopping är ett nöje i elitklass när det är sådant här "sommarväder" *ler*
Vad fina de porslinsbollarna var, förresten.
Ha en fin helg.
Mvh Lallis

Sextiotalsvillan sa...

Vad härligt det låter! Hade också velat åka till Liseberg, men det får vänta till nästa år då sonen blivit lite större.
Roligt att du är tillbaka iaf, har saknat dina inlägg! Kram