Min röst

En morgon när jag var på väg till kontoret kom en dam fram till mig och gav mig en brun papperspåse. I påsen låg en broschyr från Miljöpartiet, en knapp och en Fair trade-producerad chokladkaka.

Om jag hade ätit upp chokladkakan; hade jag då varit moraliskt förpliktad att rösta på Miljöpartiet?.... Jag gav chokladkakan till Storasyster. Hon är för ung för att rösta.

Nu ligger den här på mitt skrivbord. Oöppnad. Någon som vill ha en tablettask?


Hur kan de tro att våra röster är till salu så billigt?

8 kommentarer:

Poppins sa...

Ja, det börjar bli rena rama Kiviksmarknad, det här valet. Jag har tröttnat på valdebatterna för jag saknar en diskussion om ideologier och vad de vill med samhället på sikt. Istället lovar alla några hundralappar mer i plånboken - och det betyder säkert mycket för en del - men jag vill se saker i ett längre perspektiv. Men allt handlar bara om röstfiske.
kramar från Poppins
(som ändå ska RÖSTA eftersom det är både en rättighet och en plikt) :)

Gårdsromantik sa...

Ja de lockar och lovar - sen är allt glömt efter valet :-)

Kram Maud

<Gårdsromantik-ljuvlig-lantromantik-på-nätet

BP sa...

Hej Tingeltangel!
Jättekul att du hittade min blogg och jag är glad att jag på så sätt hittat din. Vet du varför? Du och jag är nog de enda bloggare som har valt att inte ha reklam på sin sajt (kan det förklara de fem procenten;-)). Dessutom skriver du - precis som jag - om det du känner för just då. Ett trevligt bekantskap med andra ord:-)

Signes vind sa...

Godis är gott men vägen till min röst går inte genom magen utan huvudet. Är sedan länge klar på vart min röst går och ska som traditionen bjuder avlägga den nästa söndag.Diskussioner om viktiga frågor kan man få vid valstugorna och lyssnar man ordentligt på valdebatterna så tycker jag skillnaderna är uppenbara. Politiker får ofta som jag tycker oförtjänt mycket skit - jag är imponerad av hur de klarar alla utfrågningar utan alltför många grodor, hur de kan hålla allt i huvudet. Jag skulle inte klara 2 minuter utan att svamla in mig o bli otydlig. Sen är vårt samhälle uppbyggt på reklam - syns du inte finns du inte och där är vi alla medaktörer. Nej jag mumsar nog på det godis som bjuds och lägger min röst på den/de som ligger närmast de värderingar jag har.
Uppskattar att du lyfter sådana frågor så att inte bloggvärlden bara består av målade byråar och receptet på den godaste äpplekakan :-) jag njuter bara av livet på min blogg men tar ansvar på andra sätt hoppas jag....

Ting o Tankar sa...

Vad trött man blir.

Jess sa...

Fick en kokbok från Moderaterna.
Förstår din känsla, men utnyttja det i stället och ät vad du får, rösta på vem du vill!
kram

Alexandra sa...

verkligen. alla dessa reklamprylar ger jag inte mycket för. det blir snarare motsatt effekt tycker jag.

Önskar dig en fin dag!

Daniel sa...

Att Sverige är nordens mini-Usa, ja kanske Europas mini-USA talas det om här i Finland.

Alltså jag tycker det där börjar dofta USA... men en massa dyra kampanjar och en massa debatter överallt tex i tv etc.. efter valet så e det TYST som i graven

Kan man inte sätta pengar på annat i stället!? En tanke:)