Knivar

Jag gillar att laga mat; men jag har aldrig brytt mig speciellt mycket om knivar. För mig har en gammal brödsåg dugt alldeles utmärkt till allt, inklusive att kapa överflödiga grenar på julgranen. Men så en dag när systrarna och jag skulle laga sushi insåg jag att det inte är helt optimalt att mosa fram skivor ur laxen med brödsågen. Sushin blir inte så elegant då....

Insikten ledde till en investering i ett nytt set med fem knivar (och en knivslip). Inga värstingknivar men bra och vassa knivar som går att slipa. Och jag har bara två kommentarer: - Wow! Vilken skillnad det är! Och. - Det känns inte alls när man skär sig. Men man ser att det blöder.

3 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Vassa knivar är det absolut viktigaste i ett kök... enl kära mannen min. När sonen var till Tokyo under nyår kom han hem med två kanonfina Globalknivar. Numera behöver man bara visa kniven för tomaterna o det lägger sig direkt, perfekt skivade! *gapskratt*

Med min erfarenhet av vassa grejer, så är det nästan förenat med livsfara att använda dem ;).

Kram

bokhyllan sa...

Hejsan!
Nya knivar kan vara livsfarliga. Bäst att se upp! Men visst är det roligt med redskap som funkar. Det blir så mycket roligare att fixa maten i köket då.

Ha det gott!

Ps. Fin blogg du har!
Tittar gärna in igen.

Mamma med ambitioner sa...

Det är så mycket roligare att jobba i köket om man har riktiga grejer :) Var försiktig bara.
Skicka vidare din fina text till ngt reklam företag. Den är som skuren.......... för sitt uppdrag.
Ha det bäst! Kram :)