Morot

Häromdagen var jag på hälsokontroll.

Jag har tränat flitigt de senaste veckorna. Flera pass i veckan på gymet. Plus powerwalks.

Jag visste att frågan skulle komma. Det gör den alltid. -Hinner Du med att motionera någonting då? -Tja, svarade jag lite nonchalant. Ett par-tre gånger i veckan. Och jag fick min bekräftelse. -Vad bra! sa sköterskan. Och lungkapaciteten låg trettiofem procent över det förväntade värdet för en kärring kvinna i min ålder.

Men nu är det ett år till nästa hälsokontroll. Så jag blev lite orolig att jag skulle tappa motivationen. Det var då jag fick den genialiska idén. Att ladda ner spännande e-böcker till i-poden. Som jag bara får lyssna på när jag tränar.... Att ligga på soffan är inte träning. Att sitta på tåget är inte träning. Att promenera till kontoret är inte heller träning. Långa snabba promenader är träning. Att gå på gymet är definitivt träning.

Jag började med Änglamakerskan av Camilla Läckberg. Jag tog en lång promenad och lyssnade på de första 28 episoderna. Det fungerade utmärkt. Nu började det bli spännande också. Nästa tillfälle var på gymet. Det var lite slamrigare där. Och musiken i högtalarna konkurrerade om uppmärksamheten. Men när jag ökat volymen fungerade det också.

Änglamakerskan är en sådan där bok som hoppar fram och tillbaka i tiden. En stund är det nutid och rätt vad det är så är det "Fjällbacka 1915" och så hoppar vi tillbaka till nutiden igen. Därför märkte jag först inget konstigt. Visserligen tyckte jag att det hoppade mycket hit och dit och visserligen förekom plötsligt namn som jag inte hört förut. Men det var ju lite slamrigt på gymet. Så säger en manlig röst ungefär när jag bör vara vid episod 33 - "Katarina Ewerlöv läser Änglamakerskan av Camilla Läckberg". Då först förstod jag. Jag hade kommit åt shuffle-funktionen på i-poden och lyssnade nu på kapitlen i slumpvis blandad ordning.

3 kommentarer:

Dubbelörn sa...

*gapskrattar dubbelvikt*

Underbart! Plötsligt har du tagit genren deckare till en helt ny nivå... *hahaaa*

eastcoastmom sa...

Å nej!!! Fast vad kul, egentligen.

Jess sa...

Hahahaha! Jaja, nu blir det ju spännande att pyssla ihop vad som kom först och sedan höra efter om du hade rätt! :)