Khom loy

Inför nyårsafton för två år sedan köpte jag några thailändska lyktor, Khom loy, och tog med till värdparet för nyårsfirandet.

Vi fick en fantastisk nyårsmiddag. Det var en snörik och kall nyårsafton. Vid tolvslaget smälldes en massa imponerande och vackra fyrverkerier. Och så lyktorna. Naturligtvis skulle vi tända lyktorna.... Den första lyktan steg vackert mot den mörka himlen. Alla suckade och beundrade den. Den andra lyktan fångades på något sätt av vinden. Eller så var den kanske lite sned. Eller så var det något annat. Lyktan flög hur som helst upp i en enorm gran som står i värdparets trädgård och fastnade i toppen. Jag är glad att jag kan skriva att granen "står" i deras trädgård. För jag har sällan varit så stressad som under de minuter som förflöt innan lyktan brunnit ut. Mina ben skakade. Jag hann tänka tusen tankar på omfattningen av min drulleförsäkring och rekvisiten för allmänfarlig ödeläggelse.

Den nyårsafton som just passerade såg vi en mängd vackra Khom loy stiga mot natthimlen. Så vackert och stämningsfullt. På avstånd.

4 kommentarer:

Jess sa...

Känner din oro när du står där med lyktan i trädet!
Tur att allt gick bra! Visst är de vackra! Vi släppte också i väg en.
kram

Vilda tankar! sa...

Förstår känslan men värdparet höll dig förhoppningsvis vid gott mod.
Vi skickade också iväg några stycken och vi såg flera andra i luften samtidigt. Väldigt stämningsfullt och hoppas det är en trend som är här för att stanna!
Kram

meandmyfourgirls sa...

Dom är underbart vackra, kändes som hela himlen lös upp av dom. Hoppas på annu fler nästa år.
Önskar dig ett underbart 2012.

kramiz kramiz

mamma med ambitioner sa...

De är så fina. jag stod och höll i dem vet inte varför jag la tillbaks dem i affären. Nästa år blir det garanterat några.
Kram Kristina
Ps tack för inbjudan :)