Skynda långsamt

Vi har inte kastat ut granen än. Inte samlat ihop julpyntet. Vi har inte ens ätit upp saffransbullarna och julchokladen.

Jag förstår inte varför det alltid är så bråttom. Tiden går ju så fort ändå. Julen ska börja någon gång i slutet av oktober för att sedan kastas ut på annandagen. Nu ska det vårstädas, plockas tulpaner och ätas semlor. Se framåt, framåt, framåt. Vårkläder, pastellfärger. Ursäkta en dum fråga; men vad är det för fel på nuet?

Här där jag bor har det inte ens börjat bli vinter än. Jag ska njuta av julen två dagar till. Beundra granen och amaryllisarna. Mysa i skenet av alla stearinljusen. Knapra i mig de sista pralinerna. Kanske t.o.m. ta en sista skvätt av glöggen. Sedan ska jag kasta ut granen. Och hoppas att det kommer en lagom kall, snöig och solig vinter då vi kan njuta av skidturer och promenader på isen. En dag i taget.

3 kommentarer:

Jess sa...

Jag tycker inte heller man bara ska hasta framåt utan man ska leva i nuet att jag sedan väljer att leva i nuet utan tomtar är en annan sak. ;) Allt jul har varit framme sedan 1:a advent och när nyår har varit här är julen nästa borta här hemma. Lite glögg som du säger och lite lussebullar finns kvar, så även utomhusbelysningen! :)
Njut nu av dagen!
kramar

Dubbelörn sa...

Instämmer med Jess :D. Jag lever i nuet o skyndar väldigt långsamt fram här i livet. Njuter av dagen till fullo...

MEN, när det kommer till jul då åker den ut vanligtvis direkt efter nyår. I år blev det t o m nyårsafton, eftersom granen tog för mycket plats o julpyntet såg så ensamt ut gran. Då åkte allt i kartongerna.

MEN, då är jag ju den som plockar fram allt pynt redan till första advent o granen blir klädd innan Lucia.

Sista MEN, är att jag längtar så oerhört efter ljuset o jag inbillar mig att om jag plockar bort julen o gör det mer vårligt inne så kommer ljuset o våren än tidigare.

Och julen är ändå inte helt borta, adventsstakarna får hänga med lite till o glöggen smakar lika gott fortfarande *skrattar*.

Njut av det som gör just dig lycklig o får dig att må gott... Det är väl ett bra motto i livet :D

Varma juliga kramar till min favoritTingelTangel

Hem och Harmoni Marie sa...

Helt rätt! Jag har också noterat detta med att skynda på varje årstid/högtid.
Våren kommer ju inte fortare för att man plockar bort julsakerna.
Här har jag tänt adventsljusstakarna, vi njuter än av pepparkakor och glögg. Och tulpanerna är för dyra än så länge tycker jag...

Ha en fin trettondag! Kram Marie