Året som gick

Vad gjorde vi 2012? Det var ett innehållsrikt år. Som gick i rasande fart.

Storasyster och lillasyster åkte på sportlov var och en på sitt håll och jag reste till Davos utan dem. Våren var en lång, lång slutspurt för både storasyster och lillasyster. Mycket pluggande. Men också festligheter. En riktigt kall och regnig försommardag tog så storasyster äntligen studenten. Jag blir fortfarande stolt, glad och rörd vid tanken på hur väl hon kämpade och hur väl hon lyckades. Lillasyster, hon gick ut grundskolan. Ännu en stor dag för en fantastisk flicka. Som också övervunnit alla svårigheter, hittat sin rätta plats och nått strålande resultat.

Under sommaren spenderade vi riktigt mycket tid tillsammans. Två soliga, sandiga veckor på Mallorca och resten av semestern i sommarhuset. Och där var det inte alls så regnigt som en del vill göra gällande. Storasyster satte TVn i fönstret och kunde följa OS från altanen; lillasyster tog sovmorgon. Jag läste böcker, plockade några blåbär och tog ett dopp emellanåt.

I augusti kom storasyster in på sin så hett eftertraktade utbildning på universitetet i Linköping. Och trots att den alltid lika kloka och förutseende storasyster stått i bostadskö ett år blev det ändå bostadskaos till att börja med. Och i Linköping bara regnade det. Men så småningom löste det sig; först tillfälligt och sedan tills vidare. Och då tror jag minsann att solen sken även över Linköping.

Så var det bara lillasyster och jag kvar här hemma.

Lillasyster började på gymnasiet. Och med ens så blev hon så mogen hon med. Klok, ansvarsfull och hänsynsfull. Nästan jämnt.

Och även fast det är en stor omställning, tomt emellanåt och svårt att inte alltid kunna vara närvarande och hjälpa till med saker är jag så innerligt lycklig att mina barn har framåtanda, ambitioner och vilja. Att de har drömmar och att de får chansen att förverkliga sina drömmar.

Hösten rusade iväg. Skola och arbete, träffa vänner, träna. Lillasyster spenderade höstlovet hos storasyster. Vi firade alla våra födelsedagar. Och vips så var året nästan slut. Storasyster kom hem på jullov förstås och vi firade jul tillsammans.

Och nu. Nu ser vi fram emot 2013. Tänker att lika mycket stora saker kan inte hända det här året. Men man vet aldrig.... God fortsättning.

 

1 kommentar:

Mamma med ambitioner sa...

Och inte känner du dig en endaste dag äldre än vad du gjorde de första dagarna under 2012. Härligt! :)
Visst är de mysigt att se tillbaka och känna i hela kroppen att det varit ett bra år. Hjälp bara vad tiden springer i väg. Snart flyttar väl mina små :(
Kram käraste du
Kristina