Nonsens

När man inte skrivit något på ett tag, då bestämmer man sig lätt för att det inlägg man nu skall göra, det skall vara otroligt tänkvärt, intelligent och snyggt... Ungefär som när man bjuder hem vänner man inte träffat på länge. Plötsligt får man för sig att man måste laga minst tre perfekta rätter med tre överdådiga viner till fast det i vanliga fall skulle varit helt OK med pasta i köket.

För att komma ur detta dödläge tänkte jag tillåta mig lite nonsenssnack istället. Lite trivialt filosoferande över döda krukväxter.

Den sista amaryllisen i en lång rad har nu slokande burits ut. Julstjärnorna höll ut oväntat länge. De finns inget tristare än julstjärnor efter jul. Men det bär mig emot att slänga ut en blomma som lever. Nåja, det är lätt avhjälpt. Glöm vattningen en vecka så kan man kasta dem med gott samvete sedan.

En promenad till blomsteraffären avhjälpte tomheten i fönstren.

6 kommentarer:

Cattis sa...

måste ha gröna fingrar eller för vekt hjärta för mina fönster får aldrig några tomrum att fylla ;-)

lyckades nyligen ta kål på förrförra årets julstjärna ~äntligen *s

kram
cattis

Dubbelörnen sa...

Har också slängt ut den sista amaryllisen och köpt lite mer vårlikt istället...

Ska nu bara mobilisera kraft till att börja röja upp efter helgen ;)

Kram

SEASIDE LIVING sa...

hihihi...jag har varit på Plantagen idag och också shoppat lite nya växter för att fylla upp i fönster som numera gapar tomma! De hade dock inte så mycket kul så det blev "bara" två stora murgrönor på båge (som inom ett par månader har fått spinn jag vet... men jag kan inte låta bli dom!) och två små plättar i luften.

Ha en bra vecka! Kram Jenny

Eva / whiskyochchampagne sa...

Oj så fint med vita chrys...kanske man skulle köpa sig nån...
***
Ha en fin tisdag vännen !
KRAM EVA

Poppins sa...

Mina julstjärnor brukar åka ut direkt men i år har jag bara vita och de är mer OK att ha lite längre. Men nu ska jag börja missköta dem för jag vill nog ha lite nytt i fönstret.
Och jag förstår precis vad du menar. Men jag är en sådan som trivs i köket med en god pasta! :)
kramar

Millas hem sa...

Hej! Bara undrar om du har något tips ang, myrten? Jag älskar dessa små söta träd...det är tyvärr inte ömsesidigt! Lite skötselråd....hade suttit fint.
Kram Camilla