Summering

Hur var år 2007 egentligen?

Jag och min familj gläder oss åt att ombyggnaden av huset blev klar under 2007. I övrigt är det inte så speciellt mycket på det personliga planet som kommer att stanna kvar i mitt minne från det gångna året. För mig känns det som ett slätstruket år.... Men det klart. Det är svårt för de år då man inte tar studenten, gifter sig, föder barn eller köper hus att konkurrera. Och för någon annan är det säkert precis tvärtom.

Men ett nytt år betyder nya möjligheter. Eller hur? År 2008 blir vad vi gör det till. Och jag vill göra 2008 till ett fantastiskt år.... Ett år då jag är pigg när jag kommer hem från jobbet, då jag alltid är snäll och tålmodig, då jag aldrig skippar träningen, då solen skiner hela sommaren, då jag bara lagar god och nyttig mat, då inga tekniska prylar krånglar, då vi alla är friska, då alla barn i världen får rent vatten och mat, då håret aldrig är rufsigt när jag vaknar, då fiskbestånden ökar i haven, då det blir fred på jorden, då det alltid är ordning och reda hemma hos mig....

För mig personligen har årsskiftet redan inneburit en stor och spännande förändring i och med att sista arbetsdagen förra året var min sista dag som anställd. Nu skall jag klara mig på egna ben. Pirrigt och roligt!

Värdinnan på nyårskalaset vi var på sa "- Jag ger samma nyårslöfte som förra året. Då lovade jag att jag inte skulle börja röka och det gick ju bra hela året." Så jag gör som hon. Jag lovar att jag inte skall börja röka under 2008. Och det tror jag kommer att gå alldeles utmärkt.

Min familj har dessutom en gemensam "nyårsmålsättning". Vi har bestämt oss för att bli mer miljömedvetna under 2008; att handla mer ekologiskt, åka mindre bil, sortera mera och för övrigt i varje situation där det finns ett val välja det som är bäst för miljön.... Ni andra gör säkert redan allt det där. Men om någon till äventyrs inte gör det kan ni ju fundera på saken.

12 kommentarer:

Dubbelörnen sa...

Följer nog ditt nyårslöfte också ;).

Leva miljömedvetet är en bra föresats. Svårare är det nog att uppfylla allt när man bor avsides på landet, för utan bilen så fungerar absolut ingenting! Men man får böjra med det lilla...

Varma god fortsättningkrmar

Under en vind sa...

Jag kan till 100% följa med i samma nyårslöfte som du! Bra tankar inför nya året! Kram!

Poppins sa...

Ett väldigt bra nyårslöfte. Jag avger aldrig sådana men det här är ett som även jag kan instämma i...
Önskar dig all lycka med det egna företaget! Och att du och familjen får ett underbart 2008.
kramar

Eva / whiskyochchampagne sa...

Vilket bra nyårslöfte ! Mitt är att sluta äta godis...hihi !
***
Ha en skön fredag !
KRAM EVA

latara sa...

Så du vill också ha en riddare? Om jag hittar en lovar jag att hålla fast honom tills du kommer och hämtar honom ;-)

Många kramar, Karin

Maria sa...

Mycket bra inlägg!
Visst är det härligt att man ändå har ett helt oskrivet 2008 framför sig som förhoppningsvis ska fyllas med bra saker.
Smart nyårslöfte! Och det sista var också bra. Vi är dock beroende av bil eftersom vi bor på landet, men jag försöker ändå att använda den med måtta.

SEASIDE LIVING sa...

Vilket bra nyårslöfte!

Är hemma igen och här fanns så många härliga inlägg att läsa igen. Tack!

Önskar dig god fortsättning på det nya året och att år 2008 blir precis så toppenbra som du önskar!

Stor kram till dig från mig!

Ljuva ro sa...

Vilket guldår ni ska ha! Jag skriver under på det oxå! Kul att stå på egna ben! Vad ska du göra?

Emmeline sa...

Heisann, takk for koselig hilsen i bloggen min. Syns du skriver så flott om det nye året og ditt gode nyttårsløfte om å bli mer miljøvennlig. Det kan absolutt jeg også bli, så det skal jeg jammen henge meg på.Du har en koselig blogg, her kommer jeg gjerne tilbake. Fine ting du har fått til jul også:)
Ha en fortsatt fin søndagskveld.

Lily of the valley sa...

Ditt nyårslöfte kan jag också instämma i. Ett mycket bra sådant.
All snö är som bortblåst här också.
Synd!
ha de bra
kram Lily

Anna sa...

Jättefin målsättning ni har inför 2008, det är jätteviktigt tycker jag. Jag försöker tänka så mycket som möjligt på miljön och bidra med det lilla jag kan.

Stort grattis till att stå på egna ben också. Beundrar de som har kraft att göra det - önskar jag en dag gör det också.

Ha en härlig kväll!
anna

Poppins sa...

Tyvärr använder jag inte min hatt särskilt ofta. Inte när man ska iväg till jobbet i alla fall. Och så känner man sig lite osäker i hatt - tycker folk att man är konstig? :)
Jag har bara positiva intryck av Tradera. Men så handlar jag inga dyra saker, skulle nog inte bjuda på dyra antikivteter eller konstverk.
kramar