Sommartorpet

Lillasyster och jag har en dröm. Vi drömmer om ett eget sommartorp. Ett gammalt vackert hus med själ som vi skall renovera tillsammans. Där vi skall måla, inreda ett stort lantkök och fixa smarta inredningsdetaljer av skrot. Känner ni igen konceptet?

Vi vill att huset skall ligga lantligt, högt och soligt. Ett rymligt hus med minst två sovrum. Det måste vara nära (mycket nära) till en badsjö. Sörmland, Östergötland eller eventuellt Örebro län står högst på önskelistan. Uppland går förstås bra om det är garanterat myggfritt. Det bör finnas indraget vatten, avlopp och fungerande el. Vi vill gärna ha några ekonomibyggnader också (läs: en fräsch och luftig lada eller loge där vi kan duka långbord när det regnar). Ett växthus. Kanske en jordkällare. En rök. Fiskevatten är inte heller så dumt, med kräftor tex.

Känner ni till något sådant ställe som är till salu? Maila i så fall till ingentingeltangelsnabelayahoo.se. Jag meddelar när mailboxen är full.

Javisst ja. En sak till.... Lillasyster och jag har ju precis börjat spara till sommartorpet så vi har inte hunnit få ihop så mycket pengar än. Vi har närmare bestämt 540 kronor. Så det bör inte vara alltför dyrt det där huset.

Idag fick jag dock en god idé. Jag tog en promenad på lunchen. Såg en jättesnygg handväska. Den kostade 3.349 kronor. Jag köpte den inte. Så såg jag att Designtorget har muggar med ett av mina favoritmönster, Perssons Kryddbod. De kostade 249 kronor för två. Sex skall man ju helst ha. Jag köpe dem inte. Därefter gick jag förbi sushistället och köpte inte åtta bitar sushi. Nej förresten, jag köpte inte elva bitar sushi. Allt som allt tjänade jag således 4.932 kronor. De pengarna blir bra att ha till sommartorpet. Eller jo, jag köpte en liter ekologisk filmjölk för 11:90 till lunch. Så det blir 4.920:10 till sommartorpet.

Men, i värsta fall får jag väl sälja bilen för att få ihop till torpet.

Tingeling!

9 kommentarer:

Poppins sa...

Haha! Så enkelt att spara pengar. Tänk så mycket du fick ihop på en dag.
Lovar att tipsa om jag skulle ramla över ett passande torp...

Mamma C sa...

Så duktig du var på att spara pengar snabbt :-) Ta du och sälj bilen vettja.
Kram mamma c

Tjohalia sa...

Det lät helt underbart med ett eget torp! Kram Sandra

Dubbelörnen sa...

Asså sälj åket!!! Lövar mäjla däj åbjäkt såm du ba' schwimmar av fr häla yndebara Sörmland!!!

Kramar

Lusthuset sa...

Hoppas verkligen att du/ni hittar ert perfekta sommartorp och det skall väl gå bra så duktiga som du är på att spara pengar *fniss och suck* ...tänk om det vore så lätt. Håller i alla fall tummarna att ni hittar det perfekta stället. Kram!

PS. Medan ni letar så kan jag rekommendera en jättetrevlig bok för inredningstokiga personer som gillar gamla hus. Den heter "Huset i Gransjö" och är skriven av Annica Triberg och Eva Kallhed. Jag har säkert läst den tre gånger. Håll till godo. DS

Angel.Pearls sa...

Hej Tingeltangel! Visst är det härligt med drömmar - min är en trädgård (gärna med ett fint litet torp eller skärgårdshus till..) Jag har redan planterat alla underbara blommor i trädgården: stockrosor, akleja, lavendel, rosor, klematis, kaprifol, pioner och så några buskar med krusbär, vinbär o en rabarber därtill! Keep dreaming..Trevlig helg från AngelPearls Eva

tinginneoute sa...

Lycka till med torpet! Tar åt mig av tipset på att spara pengar.
Trevlig helg!

Dilldall-Nina sa...

Akkurat sånn jeg bruker å spare også ;0).
Hvem skulle ikke ville ha et torp? Helst snygga Ernst som leder ann oppussing også. Det hadde vært noe.

Jeg er en fersk blogger. velkommen inn til meg om du har lyst til å titte litt. Jeg har vært på bloggen din flere ganger nå.
God helg...

Sextiotalsvillan sa...

Lät inte alls dumt med eget torp!! :) Och sälja bilen kan du ju alltid göra ;)

Tack för din snälla kommentar hos mig!

Mia