Grönsakssoppa

Det räcker inte bara med träning. Man måste äta nyttiga saker också. Tänkte jag. Och bestämde mig för att laga en grönsakssoppa.

Jag fräste purjolök, aubergine, paprika och tomater. Spädde med buljong. Kryddade med färsk basilika. Finhackade mera paprika för att strö över. Tog fram lite creme fraiche att toppa med. Återstod bara att mixa ihop soppan. Säkrast att bara hälla i halva mängden åt gången i mixern. Annars kan det skvätta över tänkte jag snusförnuftigt.... Ha, ha! Inte hjälpte det inte. Jag hann knappt starta mixern förrän het soppa skvätte över halva köket. Och den instinktiva reaktionen då het soppa anfaller den hand som håller i locket på mixern - det är ju tyvärr inte att trycka ner locket hårdare utan snarare att dra åt sig handen.... Det såg ut som om någon fått ett svårt anfall av den där vinter....sjukan i vårt kök. Och det mest orättvisa av allt det är att om jag bara värmt en konservburk med soppa så hade inget hänt. Där hade man för att man försökte.

3 kommentarer:

Dubbelörnen sa...

Asså, mixer är livsfarligt att använda till soppor!

Mixerstaven är däremot det perfekta hjälpmedlet... Köp en med hög motoreffekt. Bara sticka ner i kastrullen, inget sprut, inget bränn, bara perfekt soppa.

Och det bästa av allt, minsta möjliga disk!

Soppor är en favorit här hemma, åtminstone för mannen o mig ;).

Kram

mamma med ambitioner sa...

Stackars dig, vet precis hur det känns. Tappade en burk med rödbetor i golvet en gång. När jag flyttstädade flera år senare hittade jag fortfarande rödbetsstänk......
Annars lät det som en god soppa.
Ha det!

Poppins sa...

Så synd för soppan hade ju blivit jättegod! Men du, använd mixerstav nästa gång, det brukar gå jättebra.
kramar