Köks-hjälp

Vad var det nu för något i paketet?

När jag och min man gifte oss fick han ett telegram vars exakta ordalydelse jag inte minns. Kontentan var i alla fall att han inte behövde gifta sig med mig eftersom Electrolux hade specialerbjudande på hushållsassistenter. Telegrammet lästes inte upp förrän efter vigseln - så det blev trots allt Tingeltangel-assistenten och inte Electrolux-assistenten. I alla år har det fungerat bra med den assistenten. Särskilt rivjärnsfunktionen har varit mycket effektiv.

Men så tröttnade jag på att vara min egen köks-hjälp. Därför smidde jag en plan. Och jag utnyttjade hänsynslöst ett minderårigt barn. Lillasyster. Jag peppade henne att baka mer. Vi läste bakböcker. Tittade på fina bilder. Snart var lillasyster lika ivrig som jag. Nu var rätt tillfälle att lägga in stöten mot maken. - Lillasyster och jag, började jag. Båda vi skulle vilja ha..... Jag tog verkligen i ända från tårna.

-Åh, vad roligt, sa maken. En sådan hade min mamma när jag var liten. (Nja. Mera troligt att det var Electrolux-varianten.) Lova att du beställer alla tillbehören också, sa han sedan.

Och det gjorde jag!.... Så nu kan lillasyster och jag baka med stil. Och maken han kan mala kött, puréa grönsaker och pressa juicer med stil.

10 kommentarer:

Dubbelörnen sa...

Sh*t så det var så man skulle gå tillväga för att få denna läckra skapelse *asg*. Har ju ingen lillasyster att tillgå o sonen skulle jag nog inte kunna manipulera så längre... *asg*.

Men det där med alla prylar som tillbehör, köttkvarn o annat. Detta hade jag kunnat lätt manip... jag menar förståss argumentera mig ;).

Kramar

Karna sa...

Så bra at du fikk kjøpt inn en slik, de er jo bare så knall tøffe også...og sikkert gode. Blir nok gode boller hos dere nå tenker jeg...hi,hi...

Anonym sa...

Hihi, jeg har nå lest meg gjennom bloggen din, og ledd så tårene trillet!! Takk for en særdeles hyggelig kveldstime,du skriver så fantastisk bra! Lekkert hus og nydelige bilder! Her kommer jeg tilbake!!

Hilsen Benedicte uten blogg

Tingeltangel sa...

Benedicte, Tusen tack för dina rara ord. Vad smickrande att du orkat ta dig igenom hela bloggen.

Sand mellan tårna sa...

Jag fick min i julklapp och jag bara älskar den ... har faktsikt inte tröttnat!! Otroligt! Är även nöjd med mitt färgval..... Jippey, jag har haft något ända sedan i julas och vill ha det kvar!!!!

Iaf.... bra sagt om alla olika hus.... så borde jag göra....

Sökes: Miljardär som gärna försörjer mig OCH min fmilj inkl. sambo..... hmm... undrar hur många svar jag får...

Kram Linda

Poppins sa...

Oh la la, vilken assistent! Själv har jag faktiskt en gammal orange Electrolux som jag övertagit av föräldrarna... Jag får drömma om att byta upp mig...
Fast Bullar av stål lärde mig att det går lika bra med händerna och en gammal emaljbalja. En balja som jag själv skulle kastat för länge sedan.
Förresten, det avsnittet kommer i repris på söndagsnatten på TV2. Spela in det, jag tror inte att du ångrar dig.
kramar från Poppins

Inspirera Mera sa...

Åh vilken lyx!
Kram Sandra

mamma med ambitioner sa...

Så fin....vill också ha.Det att man kan mala kött kanske lockar en jägare med gammaldags kvarn.
Kram

Sussi's dreamzone sa...

Haha...Vilken bra plan.
undra om sonen vill baka ikväll ?? *L*

Lallis - liv och leverne sa...

Wow! En sådan..skulle jag vilja ha. Perfekt!
Kram Lallis