Service

Min bil har varit på verkstad idag.... Det är konstigt. Att lämna in bilen på verkstaden kändes ungefär som att gå med barnen till tandläkaren. Jag låg sömnlös halva natten och oroade mig för att jag skulle få skäll. För att jag är en dålig mamma som inte ser till att barnen borstar sina tänder noggrannt och använder tandtråd regelbundet. Eller en dålig bilägare som inte har en aning om var serviceboken är någonstans och inte kollar lufttrycket i däcken regelbundet.

Anledningen till besöket på verkstaden var att något hängde löst och skramlade under bilen. Skrämmande. Jag trodde hela avgassystemet skulle trilla av. Minst. Det visade sig bara vara ett skydd som inte hade någon beydelse alls. Och det var ju bra.... Verkstadskillarna upptäckte att bromsskivorna fram var helt slut. Och det var ju inte bra. Eller - det var ju bra. Att de upptäckte.

Nu är bilen i god form igen. Och jag fick inte skäll alls.

Visst ser väggen där bakom blomman förfärligt tom och tråkig ut. Där ska hända något spännande i morgon. Jag kommer att ligga sömnlös även denna natt. Men det tror jag det är värt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tittar in å önskar dig en skön å mysig helg!!

Ha det toppen!

/ Fia

Jess sa...

Vad spännande! Vad ska komma på väggen?
Ha en riktigt härlig helg!
Bra att de upptäckte felet med bromsarna!

anna sa...

Haha jag känner som du inför varje verkstadsbesök, men jag är mest orolig för vad notan ska hamna på.
kram anna