215 miljoner kronor

Tänk att någon vunnit 215 miljoner kronor. Det är en svindlande summa och den triggar igång fantasin. Fast jag aldrig spelar på Lotto är det en så stor summa att den ändå får mig att fundera över vad jag skulle spendera den på. Om jag vann. Trots att jag aldrig spelar.

Det första som slår mig är "hushållsnära tjänster". 215 miljoner räcker till många timmars städning, strykning, fönsterputs. Man kanske t.o.m kunde anställa någon på heltid som tog hand om en massa tråkiga saker.

Ett hus. Det klart att jag skulle köpa ett stort hus. Nere vid vattnet. Blåsa ut det helt. Ta dit duktiga hantverkare som renoverade allt in i minsta detalj. Jag vet precis hur jag skulle vilja ha det.... Eller. Jag kanske borde anlita en professionell inredare. Om jag ändå har 215 miljoner.

Ett sommarhus. Det måste jag ju ha. Inredaren kan ta hand om det också.

Jag skulle nog sluta arbeta. Ja, det skulle jag göra. Varför stressa och slita om man ändå har 215 miljoner.

Jag bollar tanken med storasyster. Tänk om vi hade vunnit en massa pengar. - Ja, jag flyttar inte, säger storasyster. - Men om vi vore rika kunde vi anlita någon som packade åt oss, försöker jag. - Glöm det, säger kloka storasyster. Och tillägger - Men jag skulle kunna tänka mig lite vardagslyx, vi kunde resa lite mer.

Jag undrar vad jag skulle göra om dagarna. Hemma kan jag ju knappast vara. Där skulle jag bara vara i vägen för hembiträdet och den coola inredaren. Till kontoret kan jag inte gå om jag sagt upp mig. Jag kanske kan åka till sommarhuset. Men där är nog kallt så här års. Och ensamt....

5 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Skrattar när jag följer dina tankar... :D. Det är för mycket pengar att vinna.

Vi har också pratat om denna vinst. Pengar skulle först skänkas till välgörenhet till organisationer som vi känner starkt för. Drömhuset skulle köpas vid Båvens strand o kära mannen skulle köpa ett gigantiskt växthus/orangeri. Han skulle definitivt sluta arbeta. Hushållsnära städning skulle jag absolut anlita, men det är nog den enda hjälp jag vill ha.

Vi skulle ha nog kunna fylla våra dagar med att ta hand om gården, ägorna, odlingarna o varandra. Resa vintertid o njuta av livet hemma.

Himmelriket...

Men nu var det inte vi som vann så vi fortsätter väl enl samma spår som tidigare. Vi är ganska så nöjda ändå ;).

Kramar om dig vännen

♥ Fyra årstider sa...

Då skulle jag köpa mig nya kläder och nya blommor varje dag!
Påskkram Lotta

Poppins sa...

Vilken förnuftig dotter! Men nog vore det kul att förverkliga sina drömmar...
Önskar dig och familjen en glad påsk!
kramar från Poppins

Jess sa...

Håller med! Jag hade slutat jobba, men engagerat mig i någon organisation i stället, hjälparbetare eller liknande.
Kram

Vilda tankar! sa...

Den tanken har ju svävat förbi en några gånger.
Men just 215 miljoner har jag aldrig tänkt på.
Det är så mycket så det är overkligt.
Skulle man verkligen bli gladare?
Om jag inte gick till jobbet så skulle jag vilja hålla på med något skapande, dreja, silversmide eller måla i olja där processerna är långa.
Tänk så mycket man hade haft tid och lära sig, så många böcker man kunnat läsa. Lägga upp tiden som man ville.
Bli riktigt lat!

Det skulle nog ordna sig!
Glad annandagspåskkväll!