Sommarlov

Nu har både storasyster och lillasyster sommarlov. Jag önskar att jag också fick ledigt tio veckor från och med nu. Då skulle döttrarna och jag kunna göra spännande och stimulerande utflykter varje dag; bada i havet, andas frisk luft, äta jordgubbar, bli brunbrända och sova gott varje kväll. Men tyvärr är jag inte ledig än. Istället sitter jag på ett luftkonditionerat kontor där markiserna går ner med automatik och ser inte en skymt av den vackra svenska sommaren utanför. Och det är ett pysslande och pusslande för att se till att systrarna sisters har något trevligt och (lagom) spännande att sysselsätta sig med. Som förälder vill man ju inte att barnen skall sova hela förmiddagen, spela dataspel hela eftermiddagen och se på film hela natten. Just den här dagen började lite svalare och med regnet hängande i luften hos oss...... Så jag gav efter de fina principerna meddetsamma.

Systrarna och tre av storasysters kompisar har tillbringat dagen hemma hos oss. Ni hör att det är upplagt för konflikter. Rena Norénpjäsen. En gång i timmen ringer lillasyster. -Mamma! Storasyster säger att dom ska se på film precis när jag tänkte se på film. -Mamma! Storasyster tvingar mej att cykla till affären och köpa mjöl åt dom för dom vill baka. -Mamma! Kan jag få ladda ner ett dataspel som kostar 295 kronor för 30 dagar? (Är du inte klok unge?!) Mamma! Dom stänger dörren och säger att jag inte får komma in. -Mamma! Men en ringsignal då? Den kostar baaaara 30 kronor.

Nästa vecka skall systrarna sisters på läger. Då blir livet lite lugnare. Och betydligt tommare.
För några dagar sedan var jag på restaurang Josefina med mina arbetskamrater. Jag tycker bara den vackra toaletten gör att det är värt att göra ett besök - om inte på platsen så på hemsidan. (Nej, det är ingen tävling och det ger mig inga poäng om ni följer länken. Men titta gärna ändå.) Och maten var god också. (Bilderna är lånade från Josefina.)

11 kommentarer:

eva sa...

Hahaha ! Sommarlovet är som gjort för ganbb och små konflikter mellan kidsen !
Minns när mina stora var hemma och själv var jag på jobbet...det ringdes om alla möjliga och omöjliga frågor...får jag ta en macka, får vi verkligen se på tv som brorsa sa, brorsan gör det och syrran gör det...men nu efteråt kan man ju skratta...

KRAM och trevlig helg !!!

EVA

Karna sa...

He he slik er det når barna er hjemme alene, og har vært i den situasjonen selv, da jeg sendte lillebror ut for å løpe ærend for oss...hi hi hi....

art[e]fact sa...

Vilket fin restaurang! :)

purple sa...

Vacker restaurang!

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Haha..ja syskonkärleken frodas när man är ledig länge..*fniss*

Har två grabbar som trots 7 års skillnad bråkar som om de vore jämnåriga! Slåss och ger varandra tjuvnyp och skyller allt på den andre..suck!

Men.
De säger ju att de syskon som bråkar mycket lär känna varandra så mycket bättre:-)

Susanne

Guldkant På Livet sa...

Vilken häftig restaurang, och toalett!! Jättekul att få se och tack för tipset, sånt är kul!! Ha en toppenhelg önskar Mari. ( läser din text sen, har lite tidsbrist i kväll...)

Poppins sa...

Och så sitter du på jobbet bakom markiserna och kan inte göra så mycket. Men syskon SKA bråka, det hör till. Och så lär de sig lite konflikthantering inför framtiden... :)
Ha en mysig fredagskväll! Kram

Poppins sa...

Hej igen! Du får gärna länka. Jag har faktiskt haft dig som länk utan att be om lov ;)

Signes vind sa...

Självklart är det OK att du länkar till mig - jag skall också ta mig i kragen och uppdatera mina länktips och kommer då att länka till din sida som jag varje dag besöker för att hoppas att du lagt in nya inspirerande blogginlägg - hoppas det är OK för dig.../ Lotta

Lella sa...

Ser snyggt ut! Tack för tipset, är med i en restaurangpatrull som provar nya ställen att äta på och detta ska få vara med på min villgådit-lista. Ha en skön midsommar!

dreamhouse sa...

javisst e det ljusigt där! för att inte tala om den ljuvliga altanen bland de maffiga palmerna! ha en skön vecka!