Julklappar

Jag har köpt mig fri. Jag har i alla fall gjort ett tappert försök.

Det kändes så på julafton. Plötsligt insåg jag att jag har dåligt samvete för att jag arbetat så mycket det senaste året. Den tiden borde jag ha spenderat med mina barn. Om jag hade kunnat välja. Nu satt jag istället där med en hög med paket som jag själv inte kunde minnas vad det var i och hoppades att allt skulle bli bra i alla fall.

På julaftons förmiddag går vi alltid i kyrkan hela familjen. Vi vill gärna att våra barn skall påminnas om vad julen handlar om egentligen.... Så tänker jag. Men egentligen är det ju jag som inte fattat någonting.

Men barnen förlät mig. Lillasyster hade pirr i magen och förväntningar så det räckte för oss alla. Och hon och storasyster, de tindrade båda med ögonen och strålade ikapp med ljusen och de var verkligen glada och tacksamma. Och då blev jag också lycklig.

Och förresten... Jag tror bestämt att det var betydligt mer snö på julen när jag var liten.

5 kommentarer:

SKATAN sa...

Det kommer andra jular, tillfällen och stunder då vi får nya chanser att vara mer närvarande. Visst är det så?

Kram.

Lallis sa...

Ja, det är ju inte kul när man är tvungen att jobba, men som sagt, det kommer ju fler jular.
och barnen var ju nöjda. *ler*
Ja.. jag är helt säker på att det var mer snö förr! ;)

Ha en fin helg.
Kram Lallis

Under en vind sa...

Många tänkvärda ord hos dig om förr och nu...visst känns det som som det var mer snö förr....och att allt var mer "heligt"...Kalle anka är inte lika viktigt, tecknat kan man se varje dag, vi handlar och köper saker hela året osv....
Önskar dig en god fortsättning och ett gott nytt år! Kram!

Poppins sa...

Julen är på något sätt en högtid där allt före och efter inte har så stor betydelse. Det är en av de få tillfällen då nuet verkligen gäller.
Och sedan kommer nyår då man kan börja om med allt: nya förhoppningar, nya föresatser och nya planer.

Snöade mer förr... ja, tror det också.

kramar

PS Jag är övertygad om att du är världens bästa mamma. Fråga dina barn!

Poppins sa...

PS 2 Tack för dina gulliga ord på min blogg. Jag tycker du lyckas väldigt bra med att balansera det personliga och privata. Och så lyckas du hålla mig ständigt lagom nyfiken. Signes vind brukar skämta om att vi lägger pussel för att försöka få en helhetsbild av varandra. Jag håller med och tycker att det är kul att vi aldrig blir klara utan ständigt får nya pusselbitar att lägga.
kramar