Mer jul

När jag var barn var det lite mindre av en massa saker än vad det är nu...

Godispåsarna t.e.x, de var betydligt mindre. Smågodiset valdes bit för bit - det östes inte skopa för skopa... Mina föräldrar hade en elektrisk sjuarmad ljusstake. Jag minns den tydligt för den var så fin. Nu har de flesta en i varje fönster under adventstiden.

På julafton när det första ljuset i adventsljusstaken var helt nerbrunnet, då bytte min pappa ut ljusen till fyra nya och tände allesammans. Jag kan fortfarande minnas känslan då jag betraktade de fyra fladdrande ljuslågorna. Det var så vackert med de levande ljusen, det pirrade i magen och snart skulle säkert tomten komma.

Idag kan jag tända hur många ljus jag vill - och det gör jag. Men den fantastiska känslan från barndomen.... den kommer aldrig tillbaka, inte till min mage.


God fortsättning!

6 kommentarer:

faster atta sa...

Önskar dej en god fortsättning på julhelgen, vet att den är över ikväll ,men en ny helg är ju stundande... tihi...

Signes vind sa...

Känner igen mig så i det du skriver. Känslan i magen infinner sig inte längre.
Men man får försöka njuta ändå och tänka på hur bra man har det.
Ska jobba några dagar mellan jul o nyår men försöker ändå njuta av godis, mat o julpynt.
God fortsättning!!!!

Dubbelörnen sa...

Barndomskänslan får man aldrig åter o det gäller nog alla, även min tonårsson. Men tycker nog att vi fått mer julkänsla sen vi flyttat ut till landet. Mörkret på landet gör ljusen än mer tydliga ;)

God fortsättningskram

Inredningsgalen sa...

Snygga siffror utanför huset! Ha en bra fortsättning och ett Gott Nytt År!

Poppins sa...

Som vanligt skriver du så tänkvärt. Och jag tänker också på mina barndomsjular, den speciella känslan och hur "oskyldig" världen var. Och nog var det så, att när vi inte hade så mycket av allt, så uppskattade vi det vi hade desto mer. Jag tror inte att överflöd ger mer lycka utan tvärtom så utarmar det vår upplevelse av världen. Eller också börjar jag bli gammal som tycker att det var bättre förr... :)

PS Har en liten utmärkelse till dig på min sida.

Mys liv och hem sa...

Visst känner jag också igen mig i det du skriver.Kanske det har att göra med att man var barn då i kombination med att det är ett lite mera utbrett konsumtionssamhälle nu än då.Jag är snart fyrtio så det är ju ett tag sen jag var barn (fast det inte känns så :))Ha en skön dag