Julpyssel

Man kan inte direkt påstå att julpysslande är min starka sida. Läs - Tingeltangel är en katastrof i fråga om små pärlor, garnstumpar, silkespapper och kottar. Men en gång om året gör jag ett undantag och försöker i alla fall. I lördags var det dags igen.


Varje år vid den här tiden bjuder församlingen in till julpyssel i kyrkan. Tänk er en stor sal full med halva Panduros lager plus massor av färger, tyger, papper och limpistoler. Och världens snällaste handledare som tålmodigt varje år visar mig hur man syr langettsöm för det har jag ju hunnit glömma sedan förra året.... Pyssel på förmiddagen, andakt i kyrkan, lunch, pyssel på eftermiddagen. Jag, två egna barn och två lånade.... Barnen producerar snabbt och säkert snygga och fantasifulla julklappar till hela familjen. Själv tillbringar jag första timmen med att gapa över allt fint och fundera. Sedan syr jag en filtstrumpa med langettsöm som vanligt. Det brukar ta resten av dagen.

7 kommentarer:

Under en vind sa...

Vilket paradis för den pysselsugne! Kram!

annelie sa...

hej på dig!
vet inte vem du är ,du vet inte vem jag är. var nyfiken,så därför tittade jag in här hos dig,du verkar ju ha "pejl" på det här med blogg.jag är ännu nybörjare,har haft min blogg knappt en månad,så jag har lite att lära ännu.ha en bra dag/A

SEASIDE LIVING sa...

Jag är inte heller någon stor pysslare men jag har lovat barnen att vi ska pyssla på lördag. Men det blir lite enkla saker så som smällkarameller, apelsiner med nejlikor, lite julgodis i marsipan osv. Er tradition verkar i alla fall väldigt mysig, även om man inte är någon storpysslare!

Önskar dig en mysig lucia imorgon!
Kramar från Jenny

faster atta sa...

Ååå, vilket paradis för pysslare!

Eva / whiskyochchampagne sa...

Julpyssel...eller pyssel överhuvudtaget pågår jämt hos oss...hihi ! Dottern är en riktig pysselFia och jag hänger gärna på...
*
Håller med dig om hyacinter...de kommer inte in i vårt hus, då 2/3 är alldeles för allergiska för dem...och det gör inget !
***
Ha en fin onsdag !
KRAM EVA

www.mediabrus.dinstudio.se sa...

Här fanns det mycket pysselmaterial minsann :D

Poppins sa...

Så kul det måste ha varit för barnen - att få utlopp för sin kreativitet.
Precis som du är jag ingen pysslare. Nog för att jag hade fått inspiration bland allt detta material men oftast så har jag inte tiden. Det finns så mycket annat jag vill hinna göra.
Ha en mysig lucia!
kramar