Herman

Herman bodde tidigare hos min bror och hans familj. Sedan flyttade Herman in i vårt kök.... Herman vill att man pysslar om honom och matar honom. När man gullat med Herman i nio dagar är det dags att dela honom. En del att behålla och fyra delar att ge bort.

Herman är en vänskapskaka, en surdegssockerkaka. På tionde dagen matar man honom full med ägg, socker, rivet äpple, hackad choklad och annat godis och stoppar in honom i ugnen.

Efter det hade jag inte alls någon lust att ge bort fyra delar. Jag räknade istället ut att jag kunde mata alla fyra och inom nio dagar ha tjugo Herman - dvs tjugo supergoda kakor. Eller så kunde jag fortsätta mata alla Herman och snart ha hundra man i köket. Och om jag inte gav bort dem heller så.... Ja, ni förstår matematiken. Men på det sättet så får man ju inga vänner utan bara en massa kalorier så nu ikväll har jag bakat min sista Herman. Eller om jag ska vara ärlig - de sista två. Sedan gör jag slut med Herman. Men jag kommer att sakna honom. Tack J & M för att vi fick träffa Herman.

3 kommentarer:

Mamma C sa...

Åhhh, den där Herman har varit här oxå. Men det var rätt länge sedan. Men det blir en himla god kaka.
Kram Mamma C

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Haha..vi hade också Herman hemma för några år sen:) Han blev himla god vill jag minnas!

Susanne

Maria sa...

Vad roligt att Herman blev omtyckt! Vi tycket också att han blev god. Kram från M:et